Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
a792401 prawdopodobnie z purfluxa px fcs805
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
ale jest i moj purflux xd jakby ktos chcial sie smiac to robia filtry na pierwszy montaz do francuzow i po przeliczeniu harmoonijek bylo o 3 mniej niz w mannie a nie powiem o ile wiecej niz w filtronie ( przyklad filtr powietrza astra g )
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witajcie,

Jestem od kilku dniu szczęśliwym posiadaczem BMW E91 320D N47T 2010r. (nr VIN: WBAUY110XOA905903) i stoję przed ciężkim wyborem filtra paliwa. Kłopot polega na tym, iż jest to model Fleet Edition (fabryczna redukcja mocy z 184 do 163 KM), toteż prawdę powiedziawszy problematyczna staje się dokładna klasyfikacja auta, jeśli chodzi o odpowiedni dobór części. Przeszukując forum udało mi się wyczytać, iż filtry MANN są najlepsze dla tych pojazdów, toteż na nie będę stawiał. Proszę jednak o pomoc w wyborze konkretnego modelu takiego filtra: MANN WK5010z vs. MANN WK5001, który dokładnie będzie pasował?

Proszę także zerknąć na pozostałe filtry czy będą adekwatne do tego pojazdu:

- oleju MANN HU 6004x

- powietrza MANN C 30 135

Serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam,

Amadeusz

Opublikowano
Forum mam przejrzane wzdłuż i wrzesz, dlatego udało już mi się dotrzeć na stronę Manna :) Problem pojawia się przy wyborze modelu - do wersji 163KM pasuje filtr WK5001 i WK5010z, gdzie do 184 KM już tylko WK5010z. Jedyną wskazówką jest jedynie rok produkcji - od lutego/marca 2010 montowane były już tylko wersje WK5010z. W Gordonie dowiedziałem się dzisiaj, że po nr VIN, do mojego auta powinien pasować filtr o kodzie WK5001, dlatego sam już nie wiem :roll: Zakładam jednak po Twojej sugestii, że pomimo Fleet Edition, techniczne części pasują do wersji mocniejszej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od 03/2010 Kod modelu UY11silnik N47N WK 5010 z

Od 09/2008 kod modelu UX31silnik N47 WK 5001

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 4 lata później...
Opublikowano

Panowie przepraszam za odkop, ale nurtuje mnie pytanie jak wygląda sprawa z filtrami paliwa Henhst-a?

Pacjent to E91 2.0D (184 konie) polift.

Czy filtr HENGST H339WK01 będzie funkcjonował prawidłowo, czy z Hengstami również był problem?

Opublikowano

Ten Hengst to odpowiednik Mahle KL579D i MANN WK5001. Masz wyżej rozpiskę od jakiego numeru VIN szły inne.

Dodam, że do 177KM (UW71) również takie pasują (założyłem Mahle).

Opublikowano

Czyli potwierdza się to co wyżej napisane. Musi mieć króciec z oringami od strony podgrzewacza filtra. Pod względem dostępności najlepiej wypada BMW/Knecht.

BMW 13328584874

BOSCH F026402106

PURFLUX FCS805

KNECHT KL763D

MANN WK5010Z

13328584874-2.jpg