Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od momentu kupna mojej bmw e46 323ci cabrio czyli juz ponad 3 miesiace nie potrafie sie uporac z dużą navi. Poprzedni wlasciciel gadal ze nie dziala poniewaz ktos jeszcze przed nim zmienial system, cos poszlo nie tak i nie dziala. Jest tylko podswietlenie ale ekran i tak czarny. Na nastepny dzien zauwazylem wiazke w bagazniku. Niestety nie wszystkie kable byly podpiete. Radio dzialalo a gdy wlaczylem czytnik navi to na ekranie wyswietlala sie na kilka sekund po czym czytnik wylaczal sie. Probowalem znalezc kogokolwiek kto jest w stanie to naprawic i nikt nie chcial sie tego podjac a jak juz to chcieli wymieniac calosc lub za naprawe chcieli ceny z kosmosu (minimum 1000zl). Ostatnio zdecydowalem ze kupie zwykle radio 2 dinowe. No i tutaj pojawil sie kolejny problem. Radio nie chcialo wejsc i wyczytalem gdzies ze trzeba ciac nagrzewnice. Tego tez nikt nie chcial sie podjac. Oddalem to radio spowrotem do sklepu. Teraz nie wiem tak na prawde co mam robic. Lubie sluchac muzyki podczas jazdy samochodem ale nie mam pomyslu jak to ogarnac. Ostatnio przez przypadek w sklepie elektronicznym sprzedawca powiedzial ze moze mi ogarnac ta navi niewielkim kosztem ale bede musial mu zostawic samochod na minimum tydzien. Jest tez opcja aby kupic radio dedykowane ale z tego co widzialem to koszt minimum 1500zl. Dodam ze kostke do radia mam w bagazniku. Jest tu ktos kto moze mi doradzic jak to ogarnac niewielkim kosztem lub moze ktos zna kogos kto w okolicy Tarnowskich Gór naprawi mi ta navi?
  • Moderatorzy
Opublikowano
Odezwij się do kolegi Ajlb z Krakowa.
Opublikowano
Odezwij się do kolegi Ajlb z Krakowa.

Dzis oddalem ta navi do sprawdzenia i za 2 tygodnie bede wiedzial co i jak z tym jest nie tak. Mam jeszcze pytanie. Jest cos podobnego do zmieniarki lub cos w tym stylu pod kostke bmw przez co bede mogl odtwarzac muzyke np. przez usb, aux, bluetooth bez radia? Bo przydalo by sie na teraz cos takiego.

Opublikowano
Nie.Bez radia nie da się

Ok. Dziś wpadł mi do głowy jeszcze 1 pomysł ale nie mam pojęcia czy jest to wykonalne. Mam w starym audiku którego nie używam bo nie ma przeglądu podłączony wzmacniacz. Czy mógłbym go użyć w moim bmw zamiast radia? Tzn. pociągnąć nowe kable bezpośrednio do głośników w drzwiach lub do kabli z kostki iso, do akumulatora normalnie tak jak powinno być, kupić przejściówkę z rca na jack i puszczać muzykę z telefonu. Mam tylko dylemat co do tego. Jeśli w ogóle jest to wykonalne w tak prosty sposób jak mi się wydaje to gdzie podpiąć wzbudzenie?