Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Mam nietypowy problem z moim samochodem.

Chodzi i wiatrak. Z jakiejś przyczyny nie działa on w ogole, jeśli wylacze klimatyzacje. jst to niebezpieczne, gdyż może doprowadzić do przegrzania silnika.

Jezdze jednak z wlaczona klimatyzacja caly rok, wiec "olalem" temat, bo wiatrak działa caly czas przy wlaczonej klimie.

Jednak od dwoch tygodni mam takze z tym problem. Otoz raz na tydzien nie dziala mi waitrak nawet z wlaczona klimatyzacja. odkrylem to, poniewaz klimatyzacja wlaczala sie wylaczala jak stalem w korku, wiec otworzylem maske i faktycznie wiatrak nie dzialal. myslalem, ze moze gaz z klimy mi uciekl, wiec sprezarka sie nie zalaczala, ale nic z tego, kilme mam szczelna i nabita (sprawdzone).

Odlaczylem i podlaczylem wtyczke od wiatraka no i cud.. wiatrak znow chodzil.... na cale 7 dni, bo wczoraj problem powrocil. Zrobnilem to samo... odlaczylem i podlaczylem wtyczke wiatraka.... znow dziala....

nie wiem co jest grane... Gdy wyjelem wtyczke i sprawdzalem napiecie, to nie bylo w ogole pradu. Jednak po wlaczeniu je z powrotem prad byl...

Ma ktos jakis pomysl o co moze chodzic? Czy mam jakkis problem z elektronika?

A moze winnym jest czujunik cisnienia klimatyzacji? gdyz tydzien temu po podlaczeniu do kompa pokazal mi sie jego blad... Blad skasowalem i do tej pory nie wrocil jednak, jak juz wspomnialem... Wczoraj wiatrak nie dzialal, do momentu odpiecia i podlaczenia wtyczki wiatraka.

Pozdrawiam

Opublikowano
wiec otworzylem maske i faktycznie wiatrak nie dzialal. myslalem, ze moze gaz z klimy mi uciekl, wiec sprezarka sie nie zalaczala, ale nic z tego, kilme mam szczelna i nabita (sprawdzone).

Pozdrawiam

Zaraz, zaraz o jakim wiatraku piszesz? Tym od schładzania silnika/chłodnicy ?

Nie działa Ci nawiew w środku auta tak ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na początek sprawdziłbym/zamienił bezpieczniki i przekaźnik.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Tak chodzi mi o wiatrak silnika. Bezpiecznik sprawdzilem i jest w porzadku. Dziwi mnie to, ze zacina mi sie raz w tygodniu, co ciekawe zawsze w niedziele. W tygodniu nie mam z tym zadnych problemow, wiatrak dziala. Dziwi mnie czemu czasem przestaje nawet przy wlaczonej klimie no i dlaczego w ogole nie dziala jak te klime wylacze... przy wlaczonej powinen zawsze dzialac.... nie wiem jak podejsc do tego tematu i dlaczego jak juz dwa razy ten wiatrak nie dzialal, pomoglo odoiecie i przypiecie z powrotem wtyczki wiatraka (styki czyste)...
Opublikowano
K9137

Kipiem ten przekaznik, ale za nic w swiecie nie moge znalesc go w miejscu ktore opisije strone realoem. W skrzynce ecu nie ma nigdzie oo prostu tego przekaznika, wiec jak moge go wymienic, dziwne. Taki sam przekaznik o takich samyxh nr seryjnych znajduje sie w schowku, ale watpie czy to o te lokalizaje chodzi.

Wie ktos gdzie dokladnie jest przekaznik? No

Opublikowano

Czyli rozumiem, ze jesli nie mam tego przekaznika w skrzynce przekaznikow pod podszybiem, to w ogole go nie mam, to bywyjasnilo czemu nie moglem go znalesc... moj rocznik to 2006. Pewnie wiatrak w calosci bedzie do wymiany wiec:/