Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem ze światłami BMW e87 a mianowicie podczas zapalenia świateł w trybie AUTO wydaje mi się że w dzień powinny palić się ringi, a u mnie się nie zapalają .

Natomiast po zmierzchu zapalają się ringi i Xenony ,nawet w dzień po zasłonięciu czujnika po chwili zapalają się światła mijania.

Więc nie wiem co się dzieje czy to wymaga jakichś ustawień czy jest jakiś problem z czujnikiem.

Może już ktoś spotkał się z takim problemem ,a więc Proszę o pomoc.

Opublikowano

Czy mogę sam w jakiś sposób to włączyć czy muszę udać się do serwisu żeby mi to włączyli bądź zakodowali.

Jeżeli tak to z jakimi kosztami to się wiąże .

I czy to wymaga jakiś przeróbek przy światłach

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli ta wesja nie miala drl na ringach to i ustawien nie bedzie. Tryb auto sluzy do wlaczania swiatel mijania. Zeby byly seiatla dzienne i zeby sie przelaczaly w trybie auto na drl - trzeba zakodowac.
Opublikowano

Nie róbcie chłopakiowi zbędnych nadziei, zobaczcie pierw rocznik samochodu, 2005 czyli przedlift. W Przedlifcie nie ma opcji żeby aktywować ringi jako drl. Ogranicza to moduł FRM 1 gen i same lampy :)

MOżesz sobie zakodować długie h7 jako drl z jakąś tam częścią właściwej mocy :)