Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie otóż mój samochód (116i 115km )ostatnimi czasy zaczął pierdziec w tłumik gdy dodaje gazu na jałowym biegu i silnik schodzi z obrotów słyszę pierdzenie zaś podczas jazdy czuję lekki spadek mocy w dolnym zakresie czasem szarpie mi silnikiem na niskich biegach sprawdzałem dziś pracę sondy przed katalizatorem ponieważ ja podejrzewam a oto jej praca
warto ją wymienić czy szukać problemu gdzie indziej? Jeśli wymienić to na jaką ? Proszę o pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie masz błędy? Jak wyglądają korekty paliwowe?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Co +/- 800-900km sonda lambda zbyt wolno tylko tyle wiem mój znajomy sprawdzał przepływomierz mówił że wszystko w normie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nic nie wiadomo.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Ogólnie jest nadzieja że jak wymienię sondę pierdzenie zniknie i moje autko odzyska moc ? Mechanik wciąż mówi że BMW pierdzi że to normalne chociaz ja myślę że tak nie jest może chce mnie zbyć a co do blledu sondy twierdzi iż starzeje się i trzeba ją wymienić dokładnie to jest błąd 2c55 moje auto ma 201tys przebiegu i to jest niby kres sondy. Sam już nie wiem co robić ten błąd miałem już 4razy i systematycznie wraca
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, po wymianie sondy powinno być ok.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

WItam!

Mam podobny problem moja bmw e87 116i 115KM nagle zaczęła "pierdzieć" i wyskoczył błąd check engine odpala ładnie itp ale dzwięk jest niepokojący. W pierwszym momencie myslałem, że tłumnik się obluzował. Jakiś miesiąc temu mechanik kasował mi błąd od sondy lambda (nie mam pojęcia jaki kod). Mam wrażenie, że silnik pracuje równo, a obroty skaczą minimalnie praktycznie niezauważalnie na pierwszy rzut oka.Po chwili czuć nawet, że lekko trzęsie sie samochód. Dodam, że od czerwca mam zamontowany LPG. Czy to może być sonda? Jak to sprawdzić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez konkretów (błędu) ciężko będzie pomóc. Możesz zakręcić gaz, skasować adaptacje i zrobić 100 km na pb, jak nie będzie problemu to instalacja lpg do strojenia/naprawy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL