Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie potrzebuję wsparcia merytorycznego podczas wyboru auta... szukam auta do maks 2 lat (czyli 2016+)

Zastanawiam się nad:

- BMW 3xx d (nie wiem czy 18 czy 20) - kombi

- BWM x1 (też nie wiem czy 18 czy 20)

- Audi A4 (nie wiem czy 150 czy 190 koni)- kombi

- Audi A6 (ale to już ceny wychodzą trochę drożej)

No i teraz moje pytani:

1. Czy brać napęd xDrive / Quattro - mieszkam w mieście jeżdżę głównie po mieście bądź pomiędzy miastami - nie tereny górskie) - jedyne co to jak jadę na narty może się przydać tak faktycznie (ostanio musiałem do Audi A3 zakładać łańcuchy ... i mnie to maksymalnie wku...yło)

2. Czy jest duża różnica między 150 a 190 KM - a może warto rozważyć 150KM + zrobić chiptunning? (przez 6 lat jeżdziłem Fordem S-MAX 140KM przerobionym na 179koni - bardzo fajnie się tym jeździło po chipie, bo bez to była masakra)

3. Skrzynia manual czy automat? Głównie jeździłem manualem. Dawno temu jeździłem starym chevroletem luimina oraz później oplem omegą... no niby wygodne ale bez dynamiki....

4. Jakie wyposażenie jest typu "MUST HAVE"?

5. Czy pakiet M jest faktycznie warty dodatkowych pieniędzy - mówię głównie o zawieszeniu - bo wygląd to inna sprawa. (rozważam M lub sportline w 3kach, lub wersję xLine dla X1)

6. No i co sądzicie o takim aucie:

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-18d-pakiet-m-wyprzedaz-magazynu-najtansza-oferta-ID6A7aLy.html

Czy jest coś co w tym aucie jest zbedne/bezsensu i nie warto przepłacać - czy raczej jest coś czego na pewno brakuje i bez sensu jest kupować to auto tylko szukać dalej...

Czytałem kilka wpisów o porównaniu BMW i AUDI - nie do końca tutaj chodzi... na forum BMW ludzie będą doradzali BMW na forum Audi to drugie...

No i najważniejsze pytanie - bo nie wiem czym różni się F30 od F31... nie mam pojęcia wy pewnie wiecie - podzielcie się...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.