Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, od kilku m-cy jestem posiadaczem BMW E90 320d 177 km z 2008 roku.

Auto jest świetne, ale bardzo przeszkadzają mi dwie sprawy:

1) Brak możliwości otworzenia klapy bagażnika kiedy silnik jest uruchomiony.

Żeby otworzyć bagażnik należy zgasić silnik i wyjąć kluczyk ze stacyjki.

Często zdarza się wracając z zakupów, że zatrzymuję się pod domem, wyjmuję rzeczy z bagażnika i dopiero jadę do garażu. Wtedy muszę gasić silnik żeby za chwilkę ponownie go uruchamiać. Dla silnika również nie jest to zdrowe, wyłączenie go kiedy jest gorący bez jego schłodzenia na pewno mu nie służy, dodatkowo cierpi rozrusznik.

2) Jak rozłożyć tylną kanapę?

Będę wdzięczny za wskazanie rozwiązania.

Opublikowano
ad1 serio? moze masz drzwi zaryglowane, wystarczy nacisnac guzik na srodku kokpitu zeby odryglowac wszystkie drzwi + klape bagaznika
Opublikowano
Ad.2 musisz mieć system załadunku żeby móc rozłożyć tylna kanapę. Jeżeli nie masz w bagażniku klamek do składania to nie masz takiej możliwości czyli nie masz systemu załadunku.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź jeszcze może jest możliwość łatwego dołożenia przycisku do otwierania bagażnika, jest on nad rączką do otwierania maski (bez niego jest tam zaślepione miejsce).
3A0jS9b.png
Opublikowano
ad1 serio? moze masz drzwi zaryglowane, wystarczy nacisnac guzik na srodku kokpitu zeby odryglowac wszystkie drzwi + klape bagaznika

Masz rację, nie wiem jak mogłem nie zauważyć tego przycisku. Chyba muszę zajrzeć do instrukcji obsługi :) Dziękuję.

Ad.2 musisz mieć system załadunku żeby móc rozłożyć tylna kanapę. Jeżeli nie masz w bagażniku klamek do składania to nie masz takiej możliwości czyli nie masz systemu załadunku.

Przejrzałem cały bagażnik, klamek nie widzę. Myślałem że rozkładanie tylnej kanapy to standard w każdym aucie, a co dopiero w BMW. No cóż, szkoda. Dziękuję.

Sprawdź jeszcze może jest możliwość łatwego dołożenia przycisku do otwierania bagażnika, jest on nad rączką do otwierania maski (bez niego jest tam zaślepione miejsce).

W przyszłości być może nad tym pomyślę, na razie mam to co chciałem :) Dziękuję.