Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, czy 95-96 stopni cieczy chlodzacej na autostradzie przy 120 km/h 14 stopni na zewnatrz to jeszcze norma czy juz objawy przegrzewania? Nie wypalal sie wtedy dpf.

Wyzsza temperature zaczalem obserwowac po wymianie termostatu i pompy wody. Plyn w ukladzie jest i machanik sie zarzeka ze odpowietrzony, a ja teraz zastanawiam sie czy to ruszac i kazac my poprawiac. Przed wymiana bylo ok 85 stopni przy nieobciazanym aucie. Jedynie po gorach (lato, Czarnogora) lapal 96 i wentylator zbijal.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Za dużo. Te silniki pod dużym obciążeniem typu 160 km/h, 30 st.+ A/C trzymają maks. 92.
3A0jS9b.png
Opublikowano

niestety chyba termostat bo przy 94 stopniach w ukrytym menu lewy waz do chlodnicy jest chlodny a prawego nie przytrzymam w dloni dluzej jak 5 sek.

jadac po rownym nie przekraczam 95 st. a mam wrocic 700km do domu... kombinowac cos na miejscu czy jechac spojnie do celu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak jedziesz w trasę to możesz w ogóle wyjąć wkład termostatu.
3A0jS9b.png
Opublikowano
warunkow do rozbierania nie mam zadnych, jedynie pozostaje zawiesc do warsztatu, tylko pytanie czy jest sens... pewnie sie trafil nie trzymajacy normy termostat, wyzej jak 96 nie idzie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie idzie bo załącza Ci się wentylator na maksa przy tej temperaturze i pomaga... Jak będzie w środku lata na trasie nie wiadomo, trafi się dwie godziny stau na autostradzie w 30 stopniach i będzie słabo.
3A0jS9b.png