Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam... Ostatnio kupiłem sobie e91 2,0d mpakiet aluski piękne nie zniszczone 18" styling 193, wszytko pięknie ładnie dbałem jak o lalkę nigdy nie zahaczyłem kompletnie o nic... Aż raz wracałem w nocy już nad ranem i sie wjee... w remont drogi wycięty kawał asfaltu ...Wszystkie alusy zgiete jedna połamana delikatnie i 2 opony rozcięte.... Zbieżność sie posypała... Założyłem zimówki bo całe szczęście miałem jak do domu dojechać. Wcześniej mialem założone na przód dunlopy 225,40,18 a na przód nowe z 2017 Fulda 255,35,18 XY trzymała się na drodze jak przyklejona na tym sztywne auto pięknie sie prowadzilo aż do tego zdarzenia. Teraz tył mi zarzuca i ciaglę jakieś błedy wyskakuja to run flat... to wczesniej dsc...

1. Najpierw pojechałem na stacje diagnostyki żeby mi zobaczył czy wszystko gra amory itp. tył 57% przód 62% czyli jeszcze moga być. nie wygląda na nic zgiętego czy coś

2. Pojechałem na zbieżność to zrobili pomiar no i że jest tragedia ale nie mogą śrub odkręcić albo nie umią bądź im sie nie chciało.

3. pojechałem do zaprzyjaźnionego mechanika poluzował mi wszystkie śruby i mówił że wszystko tu można odkręcić i ustawiać a no i pousuwał mi te błedy na kompie swoim chociaż i tak mi poźniej wyskoczyły znowu.

jutro jadę na zbieźność i te kąty i mam nadzieję że wszytko będzie hulało jak dawniej oprócz nieszczęsnych kół..

Teraz do końca nie wiem co robić czy szukać kompletu kół jakieś inne razem z oponami (bo chodzi mi tylko o oryginalne BMW) czy odginać te 3 alusy które się da i 4 dokupić i opony nowe kupować.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli remont nie był oznakowany to rzeczoznawca, faktura + kosztorys i do zarządcy drogi o odszkodowanie.
3A0jS9b.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Metoda jak najbardziej skuteczna. Ostatnio w Warszawie koleżanka wjechała swoim BMW niemal prosto z salonu! w ogromną dziurę na Alejach Jerozolimskich - wypłacono jej odszkodowanie bez problemów