Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

pacjent bmw e91 320d 2006r

Przy ostatniej wymianie oleju odkryłem takie zapocenie wyciek nie wiem jak to nazwać. Szukałem trochę po forum podobnego problemu i nie spotkałem nigdzie odpowiedzi jak usunąć ten wyciek. Znalazłem jeden temat gdzie kolega z forum miał podobny problem,w dużo mniejszej skali lecz tam nie padło rozwiązanie. Więc moje pytanie brzmi następująco czy można w tej przepustnicy wymienić jakiś oring czy zostaje wymiana na nową i tutaj rodzi się kolejne pytanie jaką wybrać bo przedział cenowych jest od około 600 zł do ponad 1400.

be6602f58d91a69dmed.jpg

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Sory, że odkopuje, ale udało się może znaleźć rozwiązanie? Wygląda to u mnie identycznie i się zastanawiam jaka jest przyczyna
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie leci olej spod przewodu ze spinką? Ona często przeciera się na dole i nie trzyma jak należy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie. Chyba że przerobisz wszystko. Z klapki gaszącej usuniesz kołnierz przy pomocy np. tokarki i zastosujesz kolanko gumowe na końcu rury, która teraz jest.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak ci kolega napisał w innym temacie. Załatw nową spinkę i zobacz czy pomoże.
Opublikowano
Witam ta spinka nic nie pomoże. Te przepustnice maja wadę a mianowicie leje się do nich olej po czasie robi się zwarcie i pada. Osobiście jestem po wymianie przepustnicy na regenerowaną i dodatkowo na tej ośce mam być uszczelniona. Tak bynajmniej poinformował mnie pan od regeneracji ze dodany jest oring uszczelniający. Fakt ze ze starej wylało się sporo oleju... nowa jest suchutka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolega patryk pisze o tym oleju który jest na tej sprężynce od klapki. Na to ta spinka nie pomoże. Na to żeby nie spadała rura z klapki gaszącej może pomóc.
Opublikowano
Ta spinka na końcu ma takie zakończenie wygięte. Podczas montażu jest ważne w którą stronę ma być to zakończenie? Czy w stronę przedniego zderzaka czy szyby?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie spinki samej w ASO nie można kupić niestety. Tylko w komplecie z rurą. Cena kosmiczna..

Nadal co jakiś czas ta spinka nie utrzymuje rury i muszę na nowo to zakładać.

Może to głupi pomysł, ale jakbym założył spinkę i na nią dał jakiś silikon czy klej elastyczny żeby ona nie wypadała zdałoby to egzamin?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może to głupi pomysł, ale jakbym założył spinkę i na nią dał jakiś silikon czy klej elastyczny żeby ona nie wypadała zdałoby to egzamin?

Może to głupie pytanie ale dlaczego nie kupisz używki i zrobisz z dwóch jedną dobrą ?

spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro masz dobry wzór spinki, to kup szprychę od roweru tej samej grubości i dognij na wzór. 10 zl kosztów max i pół godziny roboty.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź bo do tej pory nie ma chyba na forum feedbacku jak te spinki pasują.
3A0jS9b.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeszcze spinki nie zamówiłem. Swoją starą trochę podgrzalem i ściągnąłem z czuciem i jest ok. Zobaczymy ile to wytrzyma.

A jeszcze pytanie. Olej z brudem jak mam gdzie nie gdzie na silniku czy osprzęcie silnika jak można to wyczyścić? Jakiś zmywaczem hamulców w sprayu można ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ile się da na sucho a potem zmywaczem albo benzyną ekstrakcyjną.
3A0jS9b.png