Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od 3 tygodni posiadam e46 320 d 300tys przebiegu ostatnio w drodze do pracy jadąc na tempomacie poczułem takie bujanie jak by dodawał i ujmował nagle gazu poczym zwalniał zwalniał dodawanie gazu nic nie pomagało redukcja na 4 nic na 3 i nagle odblokowało się coś i pojechało po 3 km taka sama akcja tym razem zgasło zapaliła się kontrolka sprężynki . Spróbowałem odpalić odpaliła na dotyk pracowała jak by nigdy nic po 5 km znowu

to samo tylko tym razem podczas przyspieszania czułem takie falowanie nie przyspieszał równo i przechodził w tryb awaryjny męczyliśmy się tak ok 40 km . Panowie bardzo was proszę o pomoc w nakierowaniu mnie co to może być wydaję mi się ze tak jak by brakowało paliwa samochód nie kopci nawet podczas tej usterki a wy jak uważacie turbo ? Wtryski ? Pompka pod progiem a może ta w baku nie pompuje ? Bardzo proszę o pomoc i z gory serdecznie dziękuje jednocześnie przepraszam za styl pisma pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie coś z układem paliwowym/wtryskowym, ale jest za dużo możliwości aby strzelać, trzeba zacząć od diagnostyki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam z powrotem okazało się że coś rozleciało się w filtrze paliwa po demontażu spróbowałem w niego dmuchnąć i nic zatkany. Potrząsnołem kilka razy ( coś w nim nim sie tłukło) znowu dmuchłem i tym razwem wyleciało paliwo więc pewnie on blokował dopływ paliwa. Komputer pokazał błąd za niskiego ciśnienia po wymianie już się nie powtórzył .Pozdrawiam