Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Prośbą o pomoc. Od kilku dni mam problem z ubywajacym płynem chłodniczym przy czym nigdzie nie widać wycieku, żadnych osadów na korku itp. W pewnym momencie wyświetlil się na komputerze niski stan oleju po dolaniu ok. 0.5 lbylo wszystko wporzadku. Po przejechaniu 400 km znowu pojawiła się ta sama sytuacja i znów dolalam płyn. Nie jeżdżąc jeden dzień samochodem dziś rano stan płynu jest powyżej normy wiec w jakiś dziwnie nie wyjaśnione sposób płyn wrócił. Prośba o opinię co to może być. Model bmw e90 320d.

Opublikowano
Miałem podobny problem w N47D20A, 177KM. U mnie dodatkowo pojawiało się ogromne ciśnienie w układzie chłodzenia oraz kopcenie na biało. Podejrzenie padło na uszczelke pod głowicą, jednak po zdjęciu głowicy i sprawdzeniu okazało się że uszczelka jest OK. Głowica szczelna więc został zmieniony blok i wszystkie problemy ustąpiły.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pierwsze czego należy podejrzewać to cieknąca chłodniczka EGR, byłoby to oczywiste po pobieżnym przeszukaniu forum...
3A0jS9b.png
Opublikowano
D zis pojawił się kolejny objaw szarpanie silnikiem, a jeśli chodzi o chłodniczke EGR jest ona przybrudzona. Czy to może być objaw?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak się leje woda do cylindrów to wszystko jest możliwe, widzę że nie masz doświadczenia mechanicznego więc wypadałoby samochód pokazać komuś kto się na tym zna zanim rozwalisz silnik.
3A0jS9b.png
Opublikowano
aaben dziękuje za cenne uwagi... własnie mam takie zamiar wybrać się do mechanika. chciałam tylko uzyskać informację czy ktoś miał kiedyś taką sytuację i czy w tym przypadku ktoś bardziej doświadczony jest mi w stanie pomóc .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widzę że N47 jeszcze nie powiedział ostatniego słowa...
3A0jS9b.png