Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zobaczyłem właśnie po powrocie z urlopu, że w moim F11 2014 mam pęknięty klosz przedniej lampy. Kamień albo coś... Czy można coś z tym zrobić, żeby całej lampy nie wymieniać? Czytałem, że lampy są klejone i generalnie to ciężki temat... Co radzicie? Mam co prawda AC ale szkoda trochę chyba...
Opublikowano

zaklej tasma

a na pol serio mozesz sie pokusic i kupic jakas rozwalana lampe

ale od tylu z dobrym kloszem przednim

i zapewne ja przelozysz

jak lubisz taka zezbe

a tak na powaznie to wymien lampe i tyle

czasem sie zastanawiam

po co ludzie kupuja auta na wyrost

kiedy wymiana czesci ich przerasta

Opublikowano
Zresztą wpisz w Google klosz lampy bmw f10 bez problemu 350zl co do różnicy koloru bez problemu ci to w warsztacie zrobią nakładają specjalne powłokę lakieru lampy jak nowe
Opublikowano
Albo pierdyknij tez w druga i skorzystaj z ubezpieczenia. Po to ono jest.
Opublikowano
Dzięki Panowie... Jack68, nic mnie nie przerasta. Pytam tylko o różne możliwości bo nie sztuka do serwisu pojechać i zapłacić pewnie ze 3KPLN. Z resztą tak jak pisałem mam AC, więc jest to jedna z opcji. Tylko czy najlepsza? Czy znacie może jakiś warsztat w okolicach Sochaczewa (Warszawy), który może sam klosz na miejscu wymienić. Raczej sam tego nie ogarnę.... Albo ewentualnie wymienić lampę, jak coś używanego kupię...
Opublikowano

siema siema

nie napisalem ze musisz od razu do servisu jechac

ale na codzien robie uslugi w temacie motoryzacji

i to co by klienci chcieli i za ile

co niby i za ile moga zrobic gdzie indziej

to ze juz wydali majatek na te naprawe a auto dalej nie naprawione itp.

drazni mnie strasznie

nie potrafie ugrysc sie w jezyk

i mowie co mysle

Opublikowano
Ja nadal nie rozumiem tych dylematow. Majac ac to nie jest problem a na czas naprawy dostaniesz jeszcze auto zastepcze.
Opublikowano
Jeśli masz AC to skorzystaj z tego, po to ono jest :) Jeśli będziesz miał jedną szkodę w roku to stracisz 10% zniżek na rok. Odpowiedz sobie czy warto gdzieś szukać, kombinować itd. skoro możesz pojechać do ASO i dostać nową lampę?
Opublikowano
Zastanów się czy za 500zl bo tyle to wyniesie warto zgłaszać szkodę za kilka dni możesz mieć następną i już wtedy masz chyba 60 proc zwyzki.
Opublikowano
A za 100 pln mozna miec ochrone zniżki.
Opublikowano

Wracając do tematu wymiany kloszy to faktycznie są one dostępne za niewielkie pieniądze - ok 300zł za komplet.

Oryginalne klosze są montowane na klej który nie robi się plastyczny po podgrzaniu, trzeba ciąć stary klosz i wyciągać stary klej.

Inna sprawa to jakość chińskich kloszy oraz jakość ponownego montażu.

Może ktoś montował i ma jakieś doświadczenie ?

Przykładowy film z E70 :

Opublikowano
Na Aliexpress jest komplet za 280 z darmową dostawą.
Opublikowano
Po co kupujecie auta a pozniej szukacie jak skleic kałem kał i jeszcze kupic ten kał niskiej jakosci u chinczykow. Trzeba se bylo deawoo kupic. Naprawde nie rozumiem. Zakup auta to nie jedyne koszty jakie sie ponosi. Wspolczuje pozniej komus kto kupi takie podrutowane auto. Rozumiem ze byc moze bez sensu jest kupic nowa lampe w serwisie do starego auta ale majac ubezpieczenie bez problemu kupuje sie uzywke ori i oszczedny moze na tym jeszcze zarobic.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak masz AC to weź z AC. Jak nie chcesz ruszać AC to kup klosz (Allegro, Aliexpress - skoro są dostępne) i podjedź do kogoś kto zajmuje się choć trochę lampami. Stary klosz Dremelem odetnie przy plastikowej obudowie lampy, rozetnie i usunie klej fabryczny a nowy klosz wklei na klej butylowy, podatny na podgrzanie. Dzięki temu zawsze będzie można do lampy bezproblemowo zajrzeć jeśli coś tam w niej nie będzie działało.

Pzdr.

• 3 lata później...
Opublikowano

Trzeba wymienić klosz lampy.

Polecam z Radomia osobę która zajmuje się wymianą kloszy i współpracuje z zakładem który robi profesjonalną regenerację odbłyśników.

Koszt wymiany klosza to 200 -250 zl / szt. + regeneracja odbłyśnika ok 100 zł

Termin wymiany można uzgodnić telefonicznie.

https://allegrolokalnie.pl/oferta/regeneracja-lamp-samochodowych-wymiana-kloszy

tel 607436080