Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, jestem posiadaczem F02 750Li z 2008r. Mam pytanko bo coraz częściej słyszę i czytam na temat „akcji serwisowej” właśnie tego silnika. Mój ma oznaczenie N63B44A i często gęsto są jakieś wzmianki dotyczące wadliwych wtryskiwaczy lub łańcucha rozrządu, a jeszcze właśnie, że wtryski rozrzedzają olej benzyną i elementy silnika, które są smarowane olejem silnikowym mogą się uszkodzić. Na logikę to rozrząd potrzebuje smarowania?! Może jakieś rady w kierunku tej akcji serwisowej, jak sprawdzić czy mój samochód się kwalifikuję lub w przeszłości może ktoś z poprzednich właścicieli już był tym autem na takiej akcji właśnie. Z góry dziękuję!!! Pozdrawiam
Opublikowano
W USA w przedlifcie wymieniali po prostu silniko. W europie nie ma niczego takiego, zwłaszxza w 10letnim aucie tyle lat po gwarancji. A te silniko jak każdy na tym forum wie po prostu się rozpadają...
Petrolhead
Opublikowano
Właśnie, często gęsto w temacie N63 przemykało mi o akcji serwisowej w USA. Byłem dzisiaj w ASO Vogel Autohaus Landau Pfalz i Pan po sprawdzeniu nr VIN powiedział, że mój samochód był objęty już w przeszłości taką akcją. Co było robione i kiedy i gdzie nie wiem?? Nie otrzymałem też potwierdzenia pisemnego. Ale przejadę się jeszcze raz i o nie poproszę :)
  • 3 tygodnie później...