Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chcialbym sobie wymienic uszkodzone lusterko lewe od kierowcy i nie wiem jak sie do tego zabrac , z pierwszych moich ogledzin wyszlo na to ze trzeba zdjac boczek z drzwi, a ktos kiedys mi powiedzial ze taki boczek trzyma sie na jednorazowych zaczepach-prawda to?I co z Airbagiem, czy trzeba na cos szczegolnego zwrocic uwage?
Opublikowano
Boczek spokojnie mozesz zdejmowac. Teoretycznie on trzyma sie na jednorazowych zaczepach, ale jak starannie zdejmiesz to sie nie zepsuja. Nawet jesli sie uszkodza to w serwisie taki jeden kosztuje ok 1 zl. So, don't worry. O airbag tez sie nie boj bo on nie jest przymocowany do boczka. Mozesz go smialo zdejmowac. A pozniej juz sam dojdziesz do tego jak odkrecic lusterko. Pozdrawiam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Witam chcialbym sobie wymienic uszkodzone lusterko lewe od kierowcy i nie wiem jak sie do tego zabrac , z pierwszych moich ogledzin wyszlo na to ze trzeba zdjac boczek z drzwi, a ktos kiedys mi powiedzial ze taki boczek trzyma sie na jednorazowych zaczepach-prawda to?I co z Airbagiem, czy trzeba na cos szczegolnego zwrocic uwage?

Zacznij od odkrecenia wszystkich wkretoow torx 20. 2 są pod blendą (listwa ozdobna), 2 pod podłokietnikiem (uchwytem drzwi?) i jeden od gory w miejscu regulacji lusterek / zaslepki. Jak odkrecisz wszystkie, delikatnie ciagniesz od dolu, albo podwazasz, zaczepy powinny ladnie wyskoczyc. Czasem trzeba przylozyc troche siły. U gory zamiast zaczepow są platikowe wtyki (uwazaj na nie). Jak juz zdejmiesz boczek, zadbaj o odlaczenie wtyczek, linke z plastikiem od klamki wyjmiesz po zwolnieniu zaczepu. Jak juz zdejmiesz boczek czeka cie taka sama walka z listwa przylegajacą do ramy okna, jesto mocowana po bokach tak samo jak gorna czesc boczku, czyli na plasticzki wchodzace w metal (metalowa czesc ma zostac w drzwiach). Listwa konczy sie przy zawiasach i jest zamontowana na takie same plastikowe wtyki (ciezko to inaczej nazwac). Nie musisz jej calkiem zdejnowac, bo do wyjecia lusterka wystarczy ci odkrecic 3 srubki mocujace zarowno tweeter jak i lusterko. Przy demontarzu listwy ramki okien uwazaj na biało czarny kabelek, i na klejenie gąbki uszczelniajacej boczek od drzwi

Xdrive

Koder