Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ktoś może dac mi namiar w pomorskim na osobę, która potrafi ustawić kierownicę na wprost przy aktywnym sterowaniu wspomagania w E60? Oczywiście standard po zbieżności lekko w prawo skręcona przy jeździe na wprost.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nieraz udaje się bez komputera - na uruchomionym silniku kręcić w lewo do końca i potem w prawo do końca .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Tak wszystko działa zero problemów, nie da skręcona po kręcenia na drazkach na stacji bo było bardzo źle ze zbierznoscia.
Opublikowano
Sam to już przerobiłem 2 razy u siebie w E61 z ActiveSteering zbieżność należy wykonywać przy włączonym silniku....a warsztaty tego nie lubią i nie chcą zrozumieć.
Opublikowano
Cześć.. A może podzielisz się jak to u ciebie wyglądało? Czy pierw tez ustawiali jak u mnie i kierownica była skręcona A później na wł silniku jak piszesz itd ? A tak z ciekawości bo tego niewiem co sie dzieje wtedy z układem kierowniczym jak jest wł silnik i ustawia zbieżność mechanik ?
Opublikowano
na wyłączonym silniku ustawiali chyba z 10 razy i zawsze po włączeniu silnika kierownica była krzywo. Dopiero jak ustawili przy włączonym silniku, to była prosto.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
o ile pamiętam to DISie dało się wyzerować kierwnicę. Sam chyba to robiłem...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mozna robic zbieznosc na wylaczonym silniku ale tylko gdy mamy podlaczony komp i programowo zablokowany uklad, w innym przypadku jest to nie mozliwe, magiel nie ma fizycznego polaczenia z kolumna, dopiero odpalony silnik blokuje wszystko. Oczywiscie krecenie w lewo w prawo nic nie da poniewaz uklad ma dwa czujniki kata skretu, jeden na dole, drugi u gory, nalezy wszystko zgrac ze soba.