Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ostatnio wróciłem do domu nic się nie działo z samochodem normalnie chodził. Rano gdy chciałem odpalić go to juzn ie odpalił. KOmputer na poczatku pokazał bląd z EGR to usunałem i juz zadnego nie było. To pokreciłem go dłużej i odpalił ale jak puściłem gaz to odrazu zgasł. Kopcił na biało strasznie. W czym szukać problemu :C
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki silnik? m47 czy m47n? Próbowałeś na plaka?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiesz kiedy była robiona pompa wtryskowa? Obstawiam, że odpali. Jest test pompy w ista i wtedy jest jasność.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Po zaslepieniu EGR odpalił z trudem dymił na bialo potem lekko czarny i zaczął normalnie chodzić i odpalać . A jak sprawdzić poompę w inpa ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nagraj kąty (zadany i rzeczywisty) podczas odpalania, tylko jest opóźnienie i może być problem z wychwyceniem, dlatego najlepszy jest test w ista.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Maniek dobrze radzi ale takie podstawowe sprawy jak pompa paliwowa czy zapowietrzanie się układu paliwowego już wykluczyłeś ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Chyba tak zrobię . Postał pare godzin i jak chciałem odpalić to odrazu odpalił pochodził chwile nie równo i zgasł i znowu nie odpala
Opublikowano
masz nieszczelny układ paliwowy. Zapowietrza się. Musisz sprawdzić szczelność przewodów. Po kilku minutach odpala normalnie? Tylko po dłuższym czasie ma problemy?
Opublikowano
On na problem odpalić na zimno a potem normalnie odpala od strzała. A jak najlepiej sprawdzić szczelność ukłądu paliwowego ?
Opublikowano
Dokładnie obejrzeć. Każde zapocenie na łączeniu przewodów, wilgotny wężyk powrotny na wtryskach oznaczają nieszczelność. Twój problem to cofające się paliwo. Zanim samochód odpali musi napompować paliwa do filtra. A to trochę trwa.
Opublikowano
No tak chyba jest, bo odrazu paliwo sie nie cofnie to odpala normalnie a po jakimś czasie jak sie cofnie to tylko na plaku odpali. A pod samochodem przewodów nie sprawdzać czy tez sprawdzić ? Z niebieskim jest coś chyba nie tak tak przynajmniej ni się zdaje bo ciężko go sięgnąć bo jest już między filtrem a podwoziem
Opublikowano
W przewodzie doprowadzającym paliwo do pompy jest pęcherz paliwa na ~5cm a w przewodzie zwrotnym lecą malutkie pęcherzyki powrotem do filtra
Opublikowano

Brawo:D Znalazłeś nieszczelność :D

Wygląda na przewody przy filtrze palia. Jest nieszczelność przy złączkach z fitrem paliwa. Zakładając, że przewód powrotny jest suchy.

Opublikowano
Niby wszystko dobrze wyglada ale w przewodzie zasilającym jest ten bąbel który trochę się przesunął jak dłużej kręciłem oraz cofający jest prawie pełny oprócz tak gdzieś 5cm od filtra bo tam powietrze jest
Opublikowano
Przy ściśnięciu przewodu paliwowego zwrotnego co idzie z filtra do chłodnicy filtra czy co to jest bąbelki znikają podczas pracy silnika. Czyli musi mieć dziurę ten metalowy bo jest trochę poobcierany