Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

mam problem dziś pod hiperem zapalając auto zaświeciła mi sie kontrolka żółta koło z boków nawiasy z tego co wiem ze to czujnik klocków hamulcowych ja nie mam odkąd kupiłem auto takich czujników zamontowanych posiadam BMW 136km 320d 1999 rok przedlift dlaczego sie zapaliła może byc tego inna przczyna prosze o pomoc bo niedługo wyjeżdzam a nie wiem o co z tym chodzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czujniki zużycia klocków są 2: przy przednim lewym kole i tylnym prawym. Skoro Ci się zapaliła kontrolka, to albo się kończą klocki albo czujnik się wypiął/urwał. Przyjrzyj się klockom, bo może trzeba wymienić przed podróżą albo zdejmij te koła i sprawdź czujniki.

P.S. jak chcesz pomocy to się przyłóż do pisania postu, bo takiego bełkotu to się nikomu nie chce czytać. :roll:

Opublikowano
opisuje jak potrafię to wyjaśnić sprawdziłem każde koło nie ma tam wgl czujników ani się nie urwały ani nic , wygląda na to że ze wgl nie były tutaj montowane a kontrolka gaśnie i się zaświeca jak jest cieplej zaświeca sie jak zimniej gaśnie nie wiem czy ma to ze soba powiązanie?
Opublikowano
powinny być wpięte w klocki prawda? a nie ma ich szukałem wszędzie