Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam przepraszam ,że zakładam nowy temat dt kół ale w odpowiednim dziale nikt nie odpowiedział a zależy mi na czasie.Otóż od kilkunastu dni jestem szczęśliwym posiadaczem e63,a ponieważ będzie ona wykorzystywana do długich dystansów więc chcąc się zabezpieczyć przed wszelkimi niespodziankami moje pytanie czy dojazdówka od e60 będzie pasowała do modelu e63, no i jak wy sobie radzicie z tym problemem .Dzięki i podrawiam wszystkich forumowiczów
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
w e63 nie ma nawet miejsca na dojazd :wink: jak pisam adventure dlatego sa betonowe runflaty mozesz tez kupic zestaw naprawczy do opon w sprayu :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
w e63 nie ma nawet miejsca na dojazd :wink: jak pisam adventure dlatego sa betonowe runflaty :wink:

Wstyd się przyznać ale ja swojego kupiłem na runflatach i z tyłu powietrza było ZERO (przynajmniej w jednym a nie pamiętam co z drugim kołem). Parę dni tak jeżdziłem i nic nie czułem. A nie jeżdziłem szczególnie wolno. Ogólnie bardzo polecam jak ktos długie i szybkie przeloty autostradowe robi. 100% spokoju i pewności, że nagle nie strzeli koło.

Opublikowano
tak jak mowisz adventure nawet nie poczujesz ze nie masz powietrza :wink: jednak takie oponu sprawdzaja sie na drodze plaskiej jak stol a nasze polskie drogi skracja zywot zawieszenia i psuja komfort :nienie:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dojazdówka pasuje.Co awarii run flatów to ja jestem -2 szt.Każde moje przebicie kwalifikowało oponę do śmieci ,tak że dojazdówka w trasie kilkusetkilometrowej jak najbardziej potrzebna.Odpowiedni run flat nie leży niestety w każdym sklepie z oponami na trasie,a szczególnie za granicą.Z mojego doświadczenia wynika że po przebiciu należy się od razu zatrzymać i możliwie jak najszybciej naprawiać bez przejechania wielu kilometrów nawet wolno.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja również obnoszę się z zamiarem wsadzenia dojazdówki z lewarkiem do bagaja. Wolę szybką podmiankę niż kleje które wulkanizator będzie skrobał do wieczora a dziury po śrubie nie zakorkuje.

Poza tym szczerze polecam run flaty. Rok temu na autostradzie wybuchła mi lewa tylna (porządny Polak dojeździł do końca) było czuć jak buda delikatnie podskoczyła ale nic poza tym. Przy prędkości 170km/h powinienem być zapakowany na pasie zieleni kołami do góry a nie było nawet potrzeby kręcenia kierownicą...