Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Was, mam pytanie, czy amortyzator montuje sie w jakimś konkretnym kierunku, czy bez roznicy? mechanik mi wymienił i mam małe wątpliwości, czy wszystko jest dobrze?

qb8s3m7lp0mo.jpg

8nf6epyn0sg2.jpg

jedna strona jest inaczej druga inaczej, ma to znaczenie? i na kielichu w jednym ten cycek wychodzi z tej dziurki, a drugiej str nie.

Edytowane przez bmwe399
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nawet gumy mu się nie chciało na sprężynę odpowiednio założyć :D

A ustawienie amora w zwrotnicy się sprawdza, jak to Sachs to wypustka powinna celować w łączenie zwrotnicy.

Opublikowano
Nawet gumy mu się nie chciało na sprężynę odpowiednio założyć :D

A ustawienie amora w zwrotnicy się sprawdza, jak to Sachs to wypustka powinna celować w łączenie zwrotnicy.

a weź mi nic nie mów, takiemu to tylko wyje... zęby nic więcej, nawet nie włożył między poduszką a amorem podkładkek. Co za kraj same śmierdzące flejtuchy pracują byle jak, żeby tylko zrobić. Muszę się umówić na poprawę, ale u kogoś innego. Człowiek nie ma warunków, tak to bym sam ogarnął sobie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tego sam nie zrobisz za bardzo, żeby wbić amor w zwrotnicę odpowiednio i jeszcze go dokręcić po drodze. Do tego wcześniej musisz mieć narzędzie do kompresji sprężyny, żeby ja odpowiednio ustawić.

Ja jeździłem to Pana Krzysia, on miał narzędzia, doświadczenie i siłę, ja wiedzę :) Super facet, jak kiedyś miałem problem z moją pierwszą furą, jeszcze audi spece z warsztatów uszczelkę pod głowica wrózyli 2 tygodnie na robotę + 3 koła, on zrobił od ręki w 5 min za pomoca taśmy i nawet kasy nie chciał :mrgreen: spec od Fiatów itp, ale rzeczy typowych dla BMW za bardzo nie ogarniał.

Najlepiej oddawać do polecanych warsztatów co się na BMW znają, ale oni - przynajmniej w Wawie - mają terminy zawalone na kilka miesięcy do przodu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu masz zaznaczone jak ma być ułożona guma, ale to w sumie pikuś, ponieważ to wycięcie, które zaznaczyłem czerwoną strzałką musi się pokrywać ze znakiem na sprężynie. Na obu zdjęciach jest jedna strona auta? Dopisz oznaczenie do tytułu (np. 530d).

8nf6epyn0sg2.jpg

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Tu masz zaznaczone jak ma być ułożona guma, ale to w sumie pikuś, ponieważ to wycięcie, które zaznaczyłem czerwoną strzałką musi się pokrywać ze znakiem na sprężynie. Na obu zdjęciach jest jedna strona auta? Dopisz oznaczenie do tytułu (np. 530d).

8nf6epyn0sg2.jpg

już wszystko poprawione założone jak trzeba :) na sachsach jest oznaczenie L i R, które muszą w poszczególnych stronach auta być po stronie gniazda zwrotnicy, nad szczeliną :)

• 2 lata później...