Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Problem tego typu gdy auto sie rozgrzeje zaczyna przerywac (do tego stopnia ze slychac pisk opon odcina naped)w tym kierunku zostal wymieniony agr zawór turbiny czujnik polozenia wału filtry i został wgrany nowy soft.Czy ma ktoś jakis pomysł co dalej może ktoś spotkał sie z podobnym problemem mechanik który to robi powiedzial mi dziś że brak mu jest juz pomysłu dodam ze nie pokazuję żądnych błędów :mad2:
Opublikowano
A sprawdzałeś dawkę wtrysków ? Nie wyskakuje ci Check Engine ? Dziwna sprawa, najprostszym rozwiązaniem byłoby przejechanie się z komputerem wychwyci ci wartości rzeczywiste, coś musi być skopane, nie softowo a mechanicznie, soft od tak nie psuje się. Zacząłeś kolego szukać problemu od końca. Podaj może co to za silnik ile ma najechane i wogole jakieś podstawowe dane, czy dzieje się to na wolnych obrotach czy raczej przy wyższych? Wydaje mi się ze nie potrzebnie wymieniłeś egr i zawór turbiny. Wymiana części na chybił trafił nic nie pomoże :) daj więcej informacji spróbujemy pomóc :)
Opublikowano
O to chodzi ze auto oddalem do warsztatu który specjalizuje sie w naprawach BMW.Jezeli chodzi o mechanike to z mojej strony jest kiepsko.Auto ma przejechane 196 tys problemy zaczynaja sie gdy auto osiagnie pewna temperature i jest to w zakresie od 2 do okolo 3 tys obrotów oznaczenie silika N47.Szczerze mowiac czy sprawdzał wtryski niewiem auto stoi tam od 20.06 z przerwami czyli co jakis czas dzwoni twierdząc ze auto jest gotowe.Naprawde juz mi rece opadają i każdego dni czekam na kolejny tel z kolejna infirmacja co teraz zostalo wymienione i za ile.Moze i to bedzoe pomocna informacja z rury brak oznak jakiego kolwiek dymku .Check engine nie pojawia sie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli oddałeś do typowego polskiego mechenka wymieniacza:( on wymienia ty płacisz. Tu na forum pisza że są tacy mechanicy, którzy nie wymieniają na pałę i jak źle wymienią to jeszcze za to nie płacisz:) ja niestety takiego nie spotkałem, więc sam uczyłem się mechaniki. To nie jest trudne, przecież mechanikami nie zostają profesorowie ani doktorzy, nie obrażając nikogo. Trzeba trafić na mechanika z pasją. Do mechanika jedzie się już z diagnozą. Kup kabel do diagnozy zainstaluj sobie INPE, bo fajnie pokazuje LIVEDATA i podczas jazdy patrz co się dzieje. Nie chce mi się wierzyć, że podczas takiego szarpnięcia nie wyświetla żadnego błędu. Może to nie kwestia silnka, tylko np. dyfra? Silnik podczas usterki dławi się czy chodzi inaczej, gaśnie?
Opublikowano
Widocznie masz rację mechanik wymieniacz.Problem jest w tym ze aktualnie jestem za granica a warsztat zostal polecony od znajomego ze niby taki dobry i wogole.rzeczywiście warsztat wyglada na pelen profesjonalizm wszystkie programy diagnostyczne Bmw no i co ważne właściciel Polak zebbym mógł normalnie sie z nim dogadac ale widze ze nie szata zdobi lecz wiedza mechanika.Juz poprostu sie zastanawiam czy nie żądać zwrotu pieniędzy i zamontowania starych czesci i auto na lawete do kraju
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyjechali chociaż raz na jazdę z komputerem czy tylko stoi? Z reguły mechanicy nie wiedzą jak korzystać z oprogramowania, nawet odpowiedniego i wymieniają tylko to czego dotyczy błąd a jak go nie ma to na pałę. Trzeba wychwycić co dzieje się w momencie tego szarpnięcia, więc musi być podgląd na parametry podczas jazdy. Oczywiście korekcje do sprawdzenia, może przycinać się wtryskiwacz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.