Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Potrzebuje fachowej pomocy, generalnie chodzi o zaprogramowanie modułu świateł Xenon ponieważ po wymianie na desce rozdzielczej wyskakuje mi błąd żarówek i po odpaleniu świateł zaczyna sie dyskoteka, xenony zaczynają migać. Znalazłem na forum opis jak zaprogramować xenony przez disse i wszystko byłoby proste gdyby nie fakt że miałem wymieniany silnik i EWS nie zgrywa mi się z samochodem każe mi zaprogramować samochód, czy ktos pomoże rozwiązać problem ? lub doradzi jakąs inną metodę do programowania xenonow, niżej wysyłam link do forum gdzie jest zamieszczony post jak to zrobić i zrzut z moim błedem w dissie

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=121788&p=2206508#p2206508 Post jak zaprogramować moduł świateł

Uruchamiam DISe , wchodze w zakładkę Coding/Programing.

Następnie wchodzę po kolei: ZCS/FA Coding > e46 series > Retrofi i na tej opcji wyskakuje mi komunikat "The coding codes in the ews and kombi do not agree witch each other. please code the kombi " SC z błedu ---> http://wrzuc.se/i/5b3912fb804b1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz odpowiedni moduł świateł? Jaki był a jaki zamontowałeś? Pasoft ogarnie temat.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Witam, moduł świateł miałem z regulacją manualną, i wymieniłem na moduł bez regulacji świateł pod xenon.

Co trzeba zrobić żeby załatwić sprawę :>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli dołożyłeś ksenon i teraz zmieniłeś moduł? Vin i przebieg dopasujesz przy pomocy pasofta, zniknie wtedy kropka koło przebiegu. Później kodowanie ncs-em i będzie działać jak trzeba, o ile oczywiście jest sprawny.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Okej, kropki koło przebiegu nie ma bo gość mi zaprogramował tylko ja przy zabawie ncs wgrałem od nowa konfigurację i wywaliło błąd na desce, jak zaprogramować NCS ksenony żeby nie pokazywalo spalonych żarówek :>
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Których żarówek dotyczą te błędy? Masz ledy w pozycyjnych? Jak tak to trzeba wyłączyć ich sprawdzanie, wtedy będzie spokój.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Jak odpalam samochód to wyskakuje błąd żarówek jak włączę światła mijania to błąd znika z deski i jak wrócę do świateł postojowych to wyskakuje znowu. Ledow z przodu nie mam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba sprawdzić jakich świateł pojawia się błąd i ich sprawdzanie wyłączyć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Okej, ale gdzie mam to sprawdzić ? W impie ? I jak je wyłączyć w ncs ?? Dasz radę zrobić opis :>
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wejdź w moduł świateł w inpa i sprawdź, których świateł dotyczy błąd a później podam jakie komendy zmienić w ncs.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przepraszam że dopiero teraz odpisuje ale miałem ostatnio urwanie głowy i odpuściłem te xenony, natomiast chciałbym wrócić do tematu byłem dzisiaj u gościa od kodowania i usunął mi sprawdzanie żarówek ale nie przyniosło to rezultatu i Xenon dalej miga, migają na przemiennie.. ostatnio oddałem Alternator do regeneracji, sprawdzałem regulator napięcia i napięcie w spoczynku wychodzi 12,2 a na odpalonym samochodzie 13.9-14v, więc ładowanie bym wykluczył czy ktoś ma jakieś pomysły co to może być, przypomnę ze samochód mam po wystrzale poduch i kleme plusową dopiero bede wymieniał na nową może ona robi problemy ??

PS. yoshimura jak dopisac do FA auta opcje ksenonow ??

Czekam na odpowiedź pozdrawiam.

Opublikowano
Film z procedura dodawania FA i kodowania modulow do nowej serii ->
. U Ciebie trzeba dopisac opcje $522 (xenon light), przekodowac pustym plikiem MAN moduly AKMB i ALSZ. Lampy powinny po tym dzialac jak nalezy. Pozdr
Opublikowano
Wybierz profil REVTOR, dalej F1-->F3-->F6 (back) i teraz F2. Jak widzisz odczytalo FG (vin), ale nie odczytalo wyposazenia auta (FA), wiec musisz najpierw zidentyfikowac cale auto i dopiero dodawac kod wyposazenia.
Opublikowano
yoshimura01 robie wszystko tak jak piszesz, identyfikuje mi samochód natomiast jak wchodze w FA to jest pustka nic nie ma i to samo na profilu REVTOR nie da sie nic dodać, jesteś w stanie połączyć sie do mnie na kompa za pomocą teamviewer i zobaczyć ocb ? jestem w stanie się zrewanżować zapłaci za usługę byle tylko zaczęły świeci te przeklęte ksenony ;/
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie, nie chce zakładać nowego tematu więc piszę w tym poście. Chodzi dalej o migające xenony z racji tego że żaden elektryk samochodowy nie chce wziąć auta tylko są odległe terminy postanowiłem walczyć dalej i ustaliłem że jak 2 xenony i odpalam światła awaryjne lub kierunek prawy lub lewy Xenon przestaje pulsować, ktoś coś podpowie co to może być ??