Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeszukałem forum ale w wiekszości wątków odpowiedzi albo mnie nie satysfakcjonowaly, albo szły w calkiem innym kierunku , lub po prostu byly dla mnie nie zrozumiale z tego względu gdyż w bmw jestem dość zielony a jest to moj pierwszy samochód ( kupiony po znajomości, stąd bmw na pierwszy samochód ).

Otóż w moim bmw którego model podałem w temacie siada dyferencjal. Huczenie z tyłu samochodu , luz przy zmianie biegów i charakterystyczne puknięcia. nie mają one miejsca za kazdym razem ale w wiekszosci przypadków. I tu pytanie, jako ze przełozenie w tym modelu to 3,45 a cięzko jest znaleźć dyfer o tym przelozeniu to wyczytalem ze mozna równiez załezyć dyfer o przelozeniu 3,38. Nie interesuje mnie jakis dyfer do driftu czy czegos podobnego . Oczywiscie jak popada to czasami polece bogiem na jakims wiekszym, pustym parkingu ale głownie chodzi o zwyczajną codzienna jazde. Czy montaz dyferencjału o przelozeniu 3,38 wymaga jakiś dodatkowych dzialań, czy montuje go tak samo jak oryginalny 3,45?

Dodatkowo, juz bardziej przy okazji chcialbym zapytac o dławienie obrotów i ich okazjonalne falowanie. Czasami bywa tak że po zmianie biegu z 1 na 2 dając mu gaz silnik albo calkiem gaśnie albo dławi sie przez pare sekund po czym dopiero wkreca sie na obroty i jedzie lub też po prostu szarpie wręcz urywając głowe. Na swiatłach czasami tez lubi sobie zgasnac. Sporadycznie również zdaza sie ze przy samym ruszaniu autko gasnie. Wydaje mi się ze to nie przez nieumiejętne uzywanie sprzegła ponieważ nie towarzyszy temu żadne szarpnięcie. czy moze byc to spowodowane zużytym dyfrem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dyfer tylko wymiana i koniec a drugi problem diagnostyka programem do bmw, błędy i odczyt parametrów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.