Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

1.Mam pytanie odnośnie działania świateł w BMW F20, czy da się je całkowicie wyłączyć? Chodzi mi o to, że po naciśnięciu przycisku start bez wciśniętego pedału hamulca światła są zapalone nawet kiedy ustawione są w pozycji 0 analogicznie wygląda sytuacja w przypadku odpalania samochodu z wciśniętym hamulcem

2.Czy to normalne, że gdy używam przycisku start stop kiedy samochód jest odpalony najpierw gaśnie silnik a po jakiś paru minutach wyłącza się cała reszta ( te kilka minut to to jedyny moment kiedy światła w pozycji 0 są zgaszone )

3.Dlaczego w samochodzie nie pokazuje się historia serwisowania? W miejscu w którym powinna się znajdować ikona service history po prostu jej nie ma.( wszystkie inne infomracje typu poziom oleju itd się pokazują). Samochód pochodzi z programu BMW Premium Selection

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ad. 1. Da się wyłączyć. Trzeba jednak zakodować tą opcję. Wtedy za pomocą iDrive'a ustawia się czy w pozycji 0 światła są całkowicie wyłączone czy świecą się dzienne.

Ad. 2. Jest to normalne. Jeśli chcesz wyłączyć całą resztę od razu, trzeba jeszcze raz nacisnąć przycisk start/stop bez wciśniętego hamulca/sprzęgła.

Ad. 3. Nie wszystkie serwisy zapisują historię w samochodzie.

Opublikowano
Dziękuję za odpowiedź, Trapi mnie jednak jeszcze kwestia tej książeczki, z tego co wiem w BMW od jakiegoś czasu posiada tylko książeczki elektroniczne, a w kilku samochodach które miałem okazje oglądać była ona bezproblemowa dostępna. Nie mając do niej dostępu oznacza, że jest ona dostępna tylko w ASO po podpięciu do komputera? Da się jakoś ewentualnie zrobić tak aby była ona dostępna także dla użytkownika auta?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.