Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam.

Niestety musze wymienić licznik bo jakis imbecyl (poprzedni właściciel) wydłubał śrubokrętem ledy od ABSu i Kontroli trakcji (no debil) tylko nie mogę znaleźć na allegro z takim samym nr seryjnym, czyli: 62.11-6 907 015, najwięcej za to jest z 62.11.-8 375 669. Czy jak kupie taki licznik to nie będę miał potem jakiś problemów z kodowaniem czy coś? Niby opisują że pasuje do M52 jak i do M54.... Mój to M54B22.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Pewnie te ledy wydłubał, bo padł sterownik ABS i mu świeciło się cały czas :mad2:

Po swoim aucie mogę powiedzieć tyle, mam automat 5 biegowy, licznik mam wsadzony od wersji z automatem 4 biegowym ale chyba z tym samym silnikiem.

Obrotościomierz nie chodzi płynnie, miejsce, w którym powinno być pokazane które drzwi mam otwarte jest całe czarne i wariuje ekonomizer.

Poza tym wszystkie funkcje działają.

Opublikowano

Są dwie wersje licznika: zwykły - mały wyświetlacz i high - duży wyświetlacz

do tego są stare ze sterownikiem wpinanym z tyłu lub zintegrowanym w zegrach (masz te, nowsze)

nawet jak kupisz w takiej samej konfiguracji zegary to wypada je zakodować pod twoje auto, niby bedzie działać ale vin i takie tam trzeba wpisać

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
miejsce, w którym powinno być pokazane które drzwi mam otwarte jest całe czarne

Może masz wsadzony najbiedniejszy licznik, bez grafiki auta.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ok. odkopuje, bo mam inny problem. Otóż wymieniłem licznik na 62.11.-8 375 669. Generalnie (chyba) wszystko działa. Pisze chyba bo okazało się że licznik był od Touringa i teraz świeci mi się kontrolka poziomowanie tylnego zaiweszenia. Kodowałem licznik pierwszy raz w zyciu przy pomocy zlepków informacji programem PA Soft. Nie mogłem znaleźć instrukcji jak krok po kroku to zrobić. Czy może mi ktos przedstawić lub dać linka do jakiegoś dobrego "poradnika" lub jest może ktos z okolic Warszawa, kto mółby mi pomoc?