Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tez mam odswiezone zegary na ten rok i to nie jest nowa wersja idrive jak w x5. W nowej wersji zegary są kanciaste a nie okrągłe. Na sieci pojawiają się pierwsze recenzje nowej x5 i można sobie zobaczyć jak nowy idrive wygląda. Kilka dni temu carwow opublikował na YouTube recenzje. Jeśli ktoś zna angielski to polecam ten kanał bo fajnie gościu testuje samochody. Ps życzę aby auto sprawowało się jak najlepiej
  • Odpowiedzi 167
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czy coś się zmieniło z zegarami w kwestii absorbowania odcisków palców i czyszczenia? Bo z obecnymi jest dramat.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na szczęście zegarów nie trzeba dotykać, u mnie już 22 tyś km i brak jakiekolwiek odcisku palca.
Opublikowano
Właśnie, w sumie przecież zegarów nie ma potrzeby dotykać. Nie jest łatwo je przetrzeć owszem, bo zostają mazy po lekko wilgotnej fibrze ale to nie jest problem. Bardziej się brudzi ekran środkowy ale nawet samą wilgotną fibrą wszystko elegancko schodzi.
Opublikowano
Wstawiłem na korektę lakieru od razu i zabezpieczenie wnętrza w tym zegarów. Dobierając odpowiednie kosmetyki i detailerem można się pozbyć odcisków.
2018- BMW 5 G30
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A jak wyglądają ? Tak samo jak w nowej X5 albo 3, czy może dla 5-tki wymyślili coś innego ?

Wydaje mi się, że to mało prawdopodobne, żeby wyglądały jak w nowych X5/3 bo to chyba wiązałoby się też z upgrade iDrive do wersji 7?

Opublikowano

Widziałem przez chwilę te zegary u kolegi.

Na pierwszy rzut oka to brak ramek i trochę inna kolorystyka (w trybie sport bardziej czarna).

Na pewno nie ma to nic wspólnego z nowym X5 i serią 8.

Opublikowano
Bez ramek łatwiej bedzie wytrzeć :) Ja używam chusteczek do okularów z lidla + mikrofibra. 10 min i jest idealnie czyste.
Opublikowano
Bez ramek łatwiej bedzie wytrzeć :) Ja używam chusteczek do okularów z lidla + mikrofibra. 10 min i jest idealnie czyste.

Nie polecam nawilżonych chusteczek ;) z zawodu jestem optykiem i mimo to, że to są nawilżone chusteczki to materiał jest bardzo twardy i po kilkunastu/kilkudziesięciu wytarciach, szkła się rysują. Lepiej użyć płynu i mikrofibry do takich zabiegów :)

Opublikowano
Dzieki kolego za cenną informacje. Zawsze starałem sie jak najdelikatniej dociskac ale nie pomyslalem ze moze porysowac. Zmieniam metode !
Opublikowano
Cienki21 a masz jakiś sprawdzony płyn do czyszczenia?

Ja używam takiego jak są dostępne w salonach optycznych do mycia szkieł, w małej buteleczce, z dodatkową funkcją antifog. Te preparaty są nie są tak ostre, nie naruszają powłoki antyrefleksyjnej na szkłach okularowych. Używam do wielu rzeczy. Okulary, auto, tablet czy telefon :) produkt Chemax

Opublikowano
Najlepiej sprezone powietrze i mf aby wylapala. W koncu nie trzeba ich palcowac, qiec po co trzec na mokro? Albo sucha mf delikatnie zetrzec kurz.