Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jeżeli powstał już taki temat to proszę o przekierowanie i usunę ten (nie udało mi się jednak znaleźć).

Tak jak w temacie, posiadam BMW E39 520i 1999r. dnia 15.06.18 (piętek) oddałem samochód do mechanika żeby uzupełnił na full, odgrzybił i wyczyścił klimę. W dniu 17.06.18 (niedziela) nagle po odpaleniu auta oraz klimy zaczęło coś szumieć z nawiewów oraz klimatyzacja nie działała. Jechałem nim nad jezioro i było wszystko okej, postał dwie godziny i już klimatyzacja nie działała. Myślicie że to nieszczelność? Czy bardziej jakiś błąd się wdarł?

Proszę o pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wygląda na nieszczelność.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jeszcze dodam, że kiedy klima była wcześniej pusta nie wydawała takich 'szumiących' odgłosów, może jednak to inny problem?
Opublikowano

Nie jedź do nabijaczy od klimy tylko do firmy co się zajmują klimą. Jak, była pusta to nie bez powodu. Była nieszczelnosc. Jeśli była to trzeba usunąć, wyczyścić układ zmienić osuszacz i dopiero nabić klime. Poprzedzajac to proznią która musi być niecala godzinę i próbę ciśnieniową i szukać dalszych nieszczelności.

Po nabiciu najlepiej z kontrastem sprawdzić ciśnienie, działanie zaworu i pomiar temperatury