Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj moje e46 mnie coś trochę zmartwiło.. wracając z pracy dostałem taki komunikat na desce:

IMAG0951.jpg

dodam tylko ze obie kontrolki zapaliły się jednocześnie (podczas jazdy) z piszczącym dźwiękiem.

Co może być nie tak ? E46 320D 150KM rocznik 2005

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprawdzałeś poziom płynu hamulcowego ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O Boziu:) podłącz pod kompa i zobacz co za błędy masz w module DSC. Bez odczytania błędów nic się nie dowiesz.
Opublikowano
dziwna sprawa bo auto było dosłownie 2 tyg. temu na przeglądzie, przeszło bez problemów. Nie wiem nie znam się na samochodach ale mogło by coś takiego u diagnosty wykazać wtedy ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zależy na co Ci patrzył diagnosta jak nie sprawdzał grubości tarcz to nie widział. Zrób tak jak kolega wyzej pisze . Diagnoza komputerowa. Ale na samym początku mozesz sprawdzic poziom płynu

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kontrola trakcji nie ma nic do poziomu płynu hamulcowego, gdyby było mało świeciłby wykrzyknik na czerwono. Robiłeś coś w zawieszeniu? Może być problem ze zbieżnością lub którymś czujnikiem abs.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

płyn hamulcowy jest jak najbardziej w porządku, zbieżność mówisz? hm 1,5 miesiąca temu kupowałem nowe letnie opony. Zawieszenie jest fabryczne nikt tam nic nie majstrował.

Ale dodam że przekręciłem stacyjkę, zapaliłem motor i kontrolki pogasły znowu.. auto stoi od mojego przyjazdu już jakieś 50 minut i tak jakby problem zniknął, aczkolwiek wierze że jutro problem się powtórzy znów podczas jazdy ;/

może czujniki się zasyfiły zabrudziły pozatykały ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może być gdzieś uszkodzona izolacja przewodu lub wtyczka nie siedzi dobrze w gnieździe i stąd problem, ale z reguły tak właśnie wygląda początek końca czujnika.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możemy tak wróżyć cały dzień, ale do puki nie podasz kodu błędu z modułu DSC to będą tylko wróżby. Auta teraz wysterczy podłączyć do kompa i same ci powiedzą o co chodzi. Tylko podłączaj pod coś do BMW, żeby kody błędów coś nam powiedziały.
Opublikowano
no dobrze zobaczymy tylko mam pytanie czy po podłączeniu do komputera wyskoczą te błędy jak zniknęły już te kontrolki ? w sensie czy one muszą się zapalić żeby komputer coś wykrył czy to nie ma znaczenia (nie muszą się palić) tak jak mówiłem nie znam się na tym ;) proszę o wyrozumiałość :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są już zapisane. Tylko nie znajdziesz ich w module silnika, tylko w DSC. Żadne błędy same nie znikają. W pamięci moduł ma je zapisane do czasu usunięcia. Musiałbyś podjechać do kogoś od BMW kto ma chociaż INPE lub coś nowszego.