Skocz do zawartości

BMW E46 m54b25 - Falują obroty na zimnym itd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Jestem nowy na tym forum i szukam pomocy na temat mojego silnika m54b25 który został przełożony z angola do mojego sedana (tam znajdował się 143 konny motor). Gdy kupowalem tego angola BMW gaslo momentalnie po odpaleniu. Byly momenty że po kilku próbach odpalenia silnik pracował już normalnie bez gasniecia. Po swapie zostala zmieniona przepływka na inną i było już ok. BMW nie gaslo.. po jakimś czasie w zaczęło falować tylko na zimnym silniku. Z czasem coraz silniejsze było to falowanie. Czasami naprawdę auto aż się dusi ale znowu gdy się rozgrzeje tak minutę lub dwie to wszystko wraca do normy. Zauważyłem też , że jadąc np na 3 biegu i jej trochę dam w palnik to auto na dosłownie chwilkę przymuli. Dzieje się to tak tylko na 3/4 biegu przy prędkości 100-120.. czasami też trochę przy zmianie biegu szarpnie .. czy to wina przepływki ? Miał ktoś podobna sytuacje? Z góry dzięki za odpowiedzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Falowanie na zimnym to może być vanos i też kilka innych rzeczy, więc trzeba zacząć od diagnostyki programem do bmw.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.