Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To mój pierwszy post na tym forum więc Cześć wszystkim. Mam dość dziwną sytuację z autkiem jakim jest e46 320d 150 2002rok.

Sytuacja jest taka że śmigam tym autem od 6 lat i nic się nie działo, aż do momentu w którym mechanicy wymienili mi pół auta i trwało to 4 tygodnie. W środę odebrałem auto a w piątek zdechło na A2, jedyne co robili przy nim od strony silnika to wymieniali paski wieloklinowe. Czego efektem po odebraniu i ujechaniu może 5 kilometrów było wywalenie bezpieczników od klimatyzacji, zmieniłem bezpiecznik i klima działała jeden dzień i znowu to samo, a podczas jazdy na A2 przy około 90/100 na godzinę, usłyszałem stukot dość lekki więc zjechałem na mop akurat był około 1 kilometra ode mnie aby to sprawdzic, jak tylko się zatrzymałem i zrzuciłem bieg auto zdechło. Wywaliłem oczy i chciałem je odpalić aby posłuchać tego dziwnego odgłosu a auto nie chce kręcić tak jak by coś blokowało pracę silnika, dopiero po 40 minutach zaczęło kręcić ale zaraz po odpaleniu sam je zgasiłem ( 3-4 sekuny) bo stukot był już jak by ktoś młotkiem pizgał w metal. Wyglądało to tak jak by jakiś elemt chodził bardzo ociężale.

Jeżeli ktoś się zna na tym modelu auta to mam tylko pytanie czy w tym aucie można wymienić te paski źle, aby był taki efekt jak u mnie?

Z góry dzięki za odp.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Otwierałeś maskę? Może rozleciało się koło pasowe.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Cześć dziękuję za odpowiedź, tyle co sprawdziłem to czy był olej i woda pomimo że wskaźniki nie pokazywały nieprawidłowości, reszty nie widać bo pozasłaniane obudową jest a w aucie kluczy 0, godzina do tego około 21/22 tyle co je na lawetę wpakowałem i odstawiłem na parking zakładu jaki auto robił prędzej. Nie wiem tylko czy to był dobry krok.
Opublikowano
Wygląda jakby się obróciła paneweczka, albo pękł sam wał korbowy. Gdyby rozlecialo sie kolo pasowe napewno by nie obracało alternatorem, pompa wspomagania i wody więc widziałby choinke na zegarach