Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem ze swoim BMW E60 520D z 2005r , moc 163km skrzynia manualna , mianowicie kupiłem samochód w Austrii po wypadku , uszkodzone lewe przednie i tylne drzwi od strony kierowcy , wystrzeliły 2 poduszki , kurtyna boczna i poduszka w słupku , uszkodzona została również klema pirotechniczna . Samochód kręci ale nie odpala , 2 pompy paliwa się odzywają . Elektronik podpinał komputer i stwierdził ze pompa paliwa mechaniczna nie robi ciśnienia , na komputerze wynosiło ono 6bar a powinno być 300bar przy starcie , tak stwierdził ale nurtuje mnie jeden problem szukałem w internecie ze "SBSR /sterownik airbag słupka B Prawego/ jest funkcja odcięcia pomy paliwa" jest to możliwe ze właśnie ten sterownik został uszkodzony i dlatego nie chce zapalić ponieważ odcina pompę paliwa ? . Sprzedający twierdził iż samochód został ściągnięty z drogi na lawecie , przed wypadkiem był sprawny . Samochód kupiony prywatnie na tą chwile samochód ma 189.000km , poduszki zapisały podobny wynik przy wystrzale , pisze dlatego o tym ze jeden z mechaników mówił mi ze w tych silnikach przeskakiwał rozrząd o jeden ząbek i też nie ma możliwości go potem odpalić (blokuje pompe paliwa) . Klemy zostały naprawione kupione inne . Proszę o pomoc

Pozdrawiam .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nurtuje mnie jeden problem szukałem w internecie ze "SBSR /sterownik airbag słupka B Prawego/ jest funkcja odcięcia pomy paliwa" jest to możliwe ze właśnie ten sterownik został uszkodzony i dlatego nie chce zapalić ponieważ odcina pompę paliwa ?.

Jest coś takiego i od tego bym zaczął.

Czy na kompie pokazało jakieś błędy po wymianie poduszek i klemy?

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.