Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jestem tu nowy. Prośba o pomoc. Zakupiłem niedawno F11 z 2014r. Zrobiło się ciepło i zaczęły pojawiać się jakieś dziwne dźwięki (brzęczenie) z prawej strony jakby z kratki nawiewu od strony pasażera (tej nad schowkiem).

Zauważyłem, że brzęczenei występuje tylko gdy na zewnątrz jest gorąco i raczej w zakresię prędkości

80-100km/h. Rano nie ma problrmu. Na początku myslałem, że to głośnik wysokich tonów ale po zdemontowaniu nic się nie zmieniło.

Czy ktoś spotkał taki przypadek, bo nie daje mi to spokoju. Klasa premium...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przypadkiem ten dźwięk nie jest wtedy gdy włączona jest klima ?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Sprawdzę jutro bo powiem szczerze nie zwróciłem na to uwagi.. A jeśli jest tak jak piszesz, to co z tym zrobić?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spotkałem się z podobnym objawem i problemem był ubytek gazu w układzie klimy .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Znaczy nie wiem czy to nie klima ale jak ją wyłączę to brzęczy dalej. Zakładam więc, że to chyba nie to... Dziwne, że jak jest poniżej 20 stopni np. późnym wieczorem to nic ni brzęczy
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie uwierzycie. Pęknięta uszczelka listwy dachowej pod wpływem pędu powietrza uderzała w listwę i stąd to brzęczenie w środku. Bez pomocy kolegi mechanika w życiu bym tego nie znalazł....