Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od jakiegoś czasu zapala mi się kontrolka poziomu płynu chłodniczego. Najczęściej jak odpalam samochód, jak silnik jest zimny a potem jak już dojdzie do 90 stopni. Pali się przez ok 30 sekund do minuty. Stan płynu jest między min a max, uszczelka pod głowica raczej cała, nagaru na korku ani bagnecie nie ma. Auto nie kopi prawie wcale. Czy może to być wina zapowietrzonego układu? Diagnostyka komputerowa nie wykazuje żadnych błędów z układem chłodzenia. https://drive.google.com/file/d/1GA5X-U1s4uBOHtrCzU-bt1AL-K-cYHIl/view?usp=drivesdk
Opublikowano
Sprawdzałeś czujnik poziomu płynu i jego okablowanie? Skoro wszystko jest ok, to w tym musi tkwić przyczyna .
DSC_3573c_mini.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
stawiam na zawieszony pływak w zbiorniku. Miałem taki przypadek w e60

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Jeśli byłaby to wina zapowietrzonego układu to raczej by wciągało trochę płyny i by go ubyło. Zbiorniczek masz ori?? Nie wiem co ma pływak do czujnika poziomu płynu w e46 ale raczej nic. to tylko plastik żeby zobaczyć poziom.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Robiłeś coś ostatnio w układzie chłodzenia? Obserwuj temperaturę w teście 7.0, pion to niekoniecznie 90 stopni (temperatura otwarcia tego termostatu to 88 stopni).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Problem rozwiązany. Na Dolnym wezu było delikatne pęknięcie i powoli kapal płyn, dosłownie kropla na miesiąc a jednak układ się zapowietrzyl.