Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę o opinie na temat auta:

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-320i-m-pakiet-indvidual-techno-fiolet-193-tys-przebiegu-klima-coupe-ID6AlRgv.html

Zdekodowany VIN:

========================================

Vehicle information

VIN: WBABF61060EP32996

Type code: BF61

Model: 320I (EUR)

E-F-R series: E36 2

Series: 3

Type: COUPE

Steering: LL

Doors: 2

Engine: M52

Displacement: 2.00

Power: 110 (149 hp)

Drive: HECK

Transmission: AUT

Paint code: 490 - SONDERLACKIERUNG

Upholstery code: C1AT - STOFF/LEDER/ANTH

Prod.date: 1995-04-29

S243 Airbag for front passenger

S255 Sports leather steering wheel

S277 BMW LA wheel/double spoke

S314 Door mirror, driver lock, heated

S320 Deleted, model lettering

P337 M Sports package

S401 Lift-up-and-slide-back sunroof, electric

S423 Floor mats, velours

S428 Warning triangle and first aid kit

S473 Armrest front

S481 Sports seat

S494 Seat heating driver/passenger

S498 Headrests mechanically adjustable, rear

S510 Headlight vertical aim control

S520 Fog lights

S530 Air conditioning

S542 Check Control

S556 Outdoor temperature indicator

S629 Car telephone (GSM) w card reader, front

S669 Radio BMW Business RDS

S672 CD changer for 6 CDs

S704 M Sports suspension

L801 National version Germany/Austria

S806 Third stoplamp

S915 Omission of outer-skin preservation

Individual equipment

---- Processing Individual

Sign quot;BMW individualquot;

0490 Color

Sonderlackierung

quot;madeiraviolett-metallicquot;, wie

Schl.Nr. 302

in Verbindung mit M Sportpaket, wie

Schl.Nr. 337.

(Stoßfänger vorne und hinten,

Frontgitter, Schweller, Spiegel,

Griffleiste-Heckklappe in Wagenfarbe).

Wygląda OK, tablice zjazdowe z datą do sierpnia, ale...

- z opisu wygląda na auto od handlarza - trochę strach podchodzić.

- wg VIN telefon i radio - obu brak w aucie, albo ja nie dowidzę.

Czy za tę cenę do przełknięcia? Nie ukrywam, że auto mi się podoba.

Zdjęcie VIN:

61c05d06c279.jpg

Zdjęcie spod maski:

3e624092320c.jpg

Czy na tym zdjęciu spod maski lewa i prawa strona komory ma inny kolor, czy zdjęcie takie nie bardzo?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mnie strasznie razi ta kiera z e46, opis mocno "kolorowy" jak na e36, na pewno dla takiej wersji warto sprawdzić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Mnie strasznie razi ta kiera z e46, opis mocno "kolorowy" jak na e36, na pewno dla takiej wersji warto sprawdzić.

Ale przeszkadza Ci tylko jeśli chodzi o kwestie estetyczne, czy np. jest możliwość że funkcje obsługiwane z kierownicy nie działają jak trzeba?

Szkoda mi tego telefonu, bo uważam go za bardzo ciekawy, klimatyczny dodatek.

A jak postrzegasz zdjęcie komory silnika? Kwestia oświetlenia czy faktycznie coś jest nie tak?

Opublikowano
Komora ok, raczej obraz przekłamany na zdjęciu, no i te chińskie tylne lampy, ale to mały szczegół można zmienić i kiere tez, myślę ze warto ja zobaczyć
Opublikowano
Ewidentnie widać, że kielich z naklejką z VIN był malowany, popatrzcie na zdjęcie z aukcji jak wszędzie na nim widać pyłki pod lakierem . . . Na zdjęciu komory silnika w ogóle inny odcień, poza tym inne kształtem i grubością mastyki :) Trzecia sprawa to to, że w e36 wnęki maski i bagażnika były matowe, ten kielich jest w połysku.
Opublikowano
Ewidentnie widać, że kielich z naklejką z VIN był malowany, popatrzcie na zdjęcie z aukcji jak wszędzie na nim widać pyłki pod lakierem . . . Na zdjęciu komory silnika w ogóle inny odcień, poza tym inne kształtem i grubością mastyki :) Trzecia sprawa to to, że w e36 wnęki maski i bagażnika były matowe, ten kielich jest w połysku.

Dla jasności, mówimy o tym zdjęciu w kwestii pyłków?

61f14e1841ce.jpg

Co do kielichów to oba w sumie się błyszczą... Ale rozbity przód może tłumaczyć kierownicę z e46.

Opublikowano
Może faktycznie być malowany, lub tak jak jest w mojej e36 nałożony preparat antykorozyjny i jest on lekko żółtawej barwy i po latach poprzyczepiały się do niego brudy ale i tak nie wygląda to tak złe jest gładkie, a teraz jest twardy jak lakier bezbarwny. Ale jeśli faktycznie to jest lakierowane i tak spartańsko to sobie trzeba odpuścić ten model. Żeby to stwierdzić niestety trzeba pojechać i zobaczyć auto na żywo :cool2: Wystarczy zobaczyć czy te syfy są na naklejce czy pod nią jeśli pod naklejka to sprawa jasna był malowany :!: :!: Co do mastyki w e36 nie widziałem dwóch identycznych mastyk prawego i lewego kielicha, mi to wydala na spawanie całej ćwiartki. Jedni pija drudzy spawają :lol:
Opublikowano
Tak o tym zdjęciu mówiłem, malowany na 100% bo jest w połysku, nie ma co spekulować, że jakiś środek ktoś nałożył i się coś przykleiło . . . Odpuść ten egzemplarz
Opublikowano

No to dorzucam moją konwersację ze sprzedającym:

Witam, Jestem zainteresowany zakupem BMW. Poproszę o podanie numeru VIN oraz przesłanie zdjęć komory silnika.

Zdjęcia i zdekodowany VIN wrzucone na forum, po czym poszło pytanie do sprzedawcy:

Witam i dziękuję za przesłane zdjęcia.

Czy może Pan potwierdzić bezwypadkowość auta?

Zdjęcie spod maski oraz zbliżenie nalepki z nazwą koloru na kielichu wskazują, że kielich był powtórnie malowany.

Również grubość mastyki przy obu kielichach różni się dość znacznie.

Czy jest Pan w stanie potwierdzić, że samochód nie był naprawiany we wspomnianym miejscu? Pozdrawiam

Odpowiedź:

prosze pana jak widze to pan szuka takiego auto co w niemczech kosztuje 10 tys ale euro auto jest ładne proste ale malowane było

Zastanawiałem się czy ciągnąć temat dalej, ale ostatecznie napisałem:

Witam, nie widzę powodu, dla którego miałby Pan być niemiły oraz zakładać różnego rodzaju teorie na mój temat. Zauważyłem pewne rzeczy pod maską, więc zapytałem o szczegóły, tym bardziej że w opisie aukcji nie było mowy o powtórnym malowaniu. Sam fakt, że auto było malowane, nie wyklucza jego zakupu, jednak chciałbym wiedzieć co było naprawione, zanim zdecyduję się na zakup. Proszę zatem o przekazanie informacji o naprawach, malowaniach oraz szkodach powstałych na aucie, jeśli posiada Pan więcej informacji na ten temat. Pozdrawiam

Odpowiedź sprzedawcy:

auto na moje oko było całe odnawiane lakierniczo do wymiany są przednie tarcze hamulcowy olej jest świeży filtry również pozatym wszystko jest ok uszczelki przy szybach tylnych ze starości pruchną

czy co było uszkodzone tego panu nie powiem bo nie mam pojęcia auto kupiłem całe

I to by było na tyle, jeśli chodzi o ładne e36. Może info komuś się przyda.