Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie mojego bmw e91 320d 177km problem polegał na tym może coś to znaczyło, w zimie na wylaczonym silniku radio chodzilo jakas minute i swiecila sie kontrolka akumulatora. Przyszła wiosna i teraz lato i na wylaczonym silniku mozna normalnie sluchac radia i nie wyskakuje taka kontrolka.

Ostatnimi czasy jadąc zaczeły wyskakiwać przypadkowe błedy takie jak, kontrolka wspomagania az do wylaczenia silnika po ponownym uruchomieniu po bledzie nie bylo sladu, pozniej wyskoczyla kontrolka tempomatu sytaucja identyczna, a nastepnie na czerwono noga na pedale. Co to moze znaczyc ? (ostatnio najprawdopodobniej padl mi modul komfortu poniewaz poniewaz nie mam centralnego zamka oraz menu nawigacji zmienilo sie z angielskiego na niemiecki).

Po podlaczeniu do komputera wyskakuje tylko spalona 1 swieca zarowa.

Bylem u mechanika powiedzial ze trzeba bedzie sprawdzic cala instalacje samochodu bo mozliwe ze jest gdzies zgnita zasniedziala.

Dodatkowo komputer nie moze sie polaczyc z modulami na serwisie.

Z gory dzieki za jakakolwiek podpowiedz co robic z tym

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może być gdzieś zwarcie, trzeba przepatrzyć wszystkie moduły i przekaźniki czy woda się tam nie dostała.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aż tak to raczej nie trzeba będzie robić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Łączysz się tylko z modułem silnika, połącz się z resztą modułów i z każdego podaj błędy. Plus spróbuj połączyć się z modułem komfortu.

3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A połącz się INPĄ jeszcze z silnikiem i popatrz na wartości klemy IBS. Tam jest napisane jak wygląda pojemność akumulatora w procentach. Jak jest poniżej 40 procent to auto zaczyna wyświetlać znaczek akumulatora na wyświetlaczu, bo jest za słaby. Może to kwestia tylko akumulatora. No i jak koledzy napisali, silnik to tylko jeden z wielu modułów. Sprawdź wszystkie, tylko czymś do BMW, a nie uniwersalnym badziewiem, bo za to to szkoda płacić.
Opublikowano

Łączysz się tylko z modułem silnika, połącz się z resztą modułów i z każdego podaj błędy. Plus spróbuj połączyć się z modułem komfortu.

No właśnie mechanik zglosil mi ze komputer nie laczy sie z reszta modolow i dlatego najprawdopodobniej jest cos z instalacja

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To pozostaje ci oddać samochód do kogoś kto ma sprzęt i wiedzę aby zdiagnozować usterkę, zobacz do działu "polecane warsztaty" i znajdź polecany serwis w twojej okolicy.