Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Padła mi NAVI zamontowałem sobie nową i chciałem zmienić VIN. Więc wrzuciłem mój przez tool32 i tool32 oczywiście czyta nowy VIN a INPA pokazuje stary. Jakieś pomysły?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spróbuj NSCem - FGNR Schreiben , albo WINKFP .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

FGNR shreiben nie bangla, a winkfp nie znajduje mi takich numerów:

mam następujące ZB_Nummer i mi winkfp wyrzuca że brak plików pod ten ZB Numer, spdaten mam chyba 53.3 jeśli dobrze pamiętam:

CCC - 9170759

mask/ccc - 9170713

anttu - 9163973

ask - 9164108

dsc - 6771487

NCS używam profilu epert man, na epertenmodus nie wrzuca vinu.

Opublikowano

Mam takie pytanko. Po co zmieniasz vin w ccc?

Zusb musisz szukać starych w pliku .his. masz tam stary i odpowiednik z nowym numerem. Tool32 robiłeś c_fg_schreiben i c_fg_auftrag?

Opublikowano
Tak dokładnie tak zrobiłem w tool32. Nie robiłem tego pierwszy raz i nigdy problemów nie miałem. Ciekawostka jest taka że tool32 odczytuje wpisany VIN inne programy jak np inna czy ista pokazuje stary. Lubię mieć wszystko w aucie tak jak fabryka karze dlatego chciałem sobie zmienić:) pogrzebie w policzku his i spróbuje:)
Opublikowano
Znalazłem mój zb nummer w pliku his. Nie wiem natomiast z tego który numer to odpowiednik żeby go podać w winkfp. Możesz mi podać jakiś przykład?
Opublikowano
Odpowiednik nowszy to ten z lewej o ile dobrze pamiętam. U gory na początku tekstu masz nowy i stary zb po niemiecku. Nie mam teraz dostępu do kompa żeby to bardziej wyjaśnić
Opublikowano
Tak pisze neu po prawej czyli nowy z prawej. Ale nadal kupa bo mi pokazuje inna dsc_87 pobrałem już kilka spłatę i w żadnym nie ma takich plików.
  • 4 lata później...
Opublikowano
Jeżeli nie ma komunikacji to niestety wymiana lub naprawa u jakiegoś dobrego elektronika. Zadzwoń zapytaj Jacka Grabowskiego czy wogole jest szansa naprawy. Czemu go uwalilo?