Skocz do zawartości

E46 318i opinie i porady do ringow

M-Power R.A.F.F

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Z tego co wiem- obecnie najmocniejsze ringi to SMD.

https://jafra.com.pl/product_info.php/products_id/594

Ccfl swiecą słabo.

Edit:

Możesz dokupić od razu moduł do SMD- fajna sprawa, dzięki temu "uzyskujemy efekt świateł dziennych i postojowych dokładnie taki, jak w modelach BMW po 2007 roku. Ringi uruchamiają się automatycznie po uruchomieniu silnika świecąc pełną mocą 100%, oraz przygasają do opcji świateł postojowych świecąc mocą około 70%. Moduł DRL podłącza się do oryginalnej wiązki jaka jest w zestawie wraz z Ringami SMD. Podłączenie wiązki wraz z modułem, nie powoduje zmian w oryginalnej instalacji samochodu."

Edytowane przez lajt

ja miałe ccfl a teraz mam smd + właśnie moduł i używam ich do DRL, wynik? jeszcze mi nikt nie mrugał bym zapalił mijania, natomiast jak miałem ccfl, niestty nie dawały rade

smd są dużo jasniejsze i wyraźniejsze

jeden minus... z bliska widać diody, w ccfl zlewa sie to w ładną całość

smd sa drozsze o ponad sto zl plus mogol drl do jazdy dziennej to okolo 350zl smd swica mocniej ze tych ringow nie widac prawie zobacz na yotube, sam bede w grodniu zakladal ale nie wiem na co sie zdecydowac czy na ccfl czy na smd cena nie gra roli, jest jakis potencjometr do ustawiania jasnosci w smd? a te ccfl da sie zrobic na dzienne?bo swica slabiej ale tego ringa widac z daleka a smd dobiero z bliska

moim zdaniem tak ccfl są ładniejsze natomiast nienadają sie do jazdy dziennej

smd wygladają gorzez przez to że diody widać z bliska ale nadaja sie do jazdy dziennej

ja posiadam SMD z modułem DRL i działo mi to w tensposób:

zapłon ringi swiecą 100%

zmiana na postojowe ringi przygasają na 70%

z tego co mi wiadomo DRL można używać do jazdy dziennej .

Nie mugal bo jedziesz BMW:) Zarcik oczywiscie. U mnie nawet jak policja stoi nie mrugaja, chyba ze mijam sie z jakas Bawarka:)

Ale i tak nie maja homologacji...

Swiatla dzienne mozna sobie zaprogramowac a nie bawic sie w jakies wynalazki alledrogo.pl

ja polecam ringi smd - świecą mocniej niż ccfl i naprawdę świetnie wyglądają na aucie-sam montowałem wczoraj, oto etekt w moim compakcie:

http://img713.imageshack.us/img713/1200/imag0179d.jpg

"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."

• 4 miesiące temu...
Panowie mam juz smd z modulem drl w poniedzialek jade na montarz ale zastanawia mnie jedno ringi sa klejona na ta tasme dwustronna . a tam patrzylem do lampy i tam jest malo miejsca nie bedzie to przeszkadaac bo jak jes odpala autko to reflektor sie rusza z gory na dol i zmiesci sie to na legala trzeba to kleic do czola? i ktory ring na xenona ten mniejszy cyz ten ciut wiekszy? a i jeszcze jedno jak zrobic zeby sie ringi zapalaly po otwarciu z klucyzka

Panowie mam juz smd z modulem drl w poniedzialek jade na montarz ale zastanawia mnie jedno ringi sa klejona na ta tasme dwustronna . a tam patrzylem do lampy i tam jest malo miejsca nie bedzie to przeszkadaac bo jak jes odpala autko to reflektor sie rusza z gory na dol i zmiesci sie to na legala trzeba to kleic do czola? i ktory ring na xenona ten mniejszy cyz ten ciut wiekszy? a i jeszcze jedno jak zrobic zeby sie ringi zapalaly po otwarciu z klucyzka

Tez jej mam super efekt : :8)

Nic nie bedzie przeszkadzac.

Jeden bedzie Ci lepiej pasowal niz drowki wiec wiadomo ktory wziasc nic trudnego.

Jak piszesz ze jedziesz na montaz do oni Ci tam juz zrobia jak nie to na you tube jest pare filmikow jak to zrobic. np podpiac sie pod schowek.

Tu masz link : http://www.youtube.com/watch?v=gwgYvEu7atY :cool2:

• 3 tygodnie później...

witam, mam pare pytań. Czy do wersji poliftingowej e46 swiatla nie sa xenonowe ringi podejde bez problemu. Po drugie które ringi radzicie kupic SMD pierwszej generacji czy drugiej i poleca ktoś któregoś sprzedawce z allegro od którego kupil? I trzecie najważniejsze jest ktoś z Krakow lub okolić kto by pomógl założyć ringi z modeulem DRL po szczerze mówiąc o elektronice nie mam pojecia.

z góry dziekuje za odpowiedż i pozdrawiam

witam, mam pare pytań. Czy do wersji poliftingowej e46 swiatla nie sa xenonowe ringi podejde bez problemu. Po drugie które ringi radzicie kupic SMD pierwszej generacji czy drugiej i poleca ktoś któregoś sprzedawce z allegro od którego kupil? I trzecie najważniejsze jest ktoś z Krakow lub okolić kto by pomógl założyć ringi z modeulem DRL po szczerze mówiąc o elektronice nie mam pojecia.

z góry dziekuje za odpowiedż i pozdrawiam

Kolego spokojnie podejda bez zadnego problemu, tez zakladalem. ja mam ringi SMD te http://jafra.com.pl/422.html z modulem DRL gdzie swieca jako postojowki 100% i 70% z swiatlami dziennymi i jeszcze tak mam ze po zamkniciu auta ringi swieca przez jakies 10sekund i Ci powiem ze na zywo to jest super efekt :cool2:

u jafry mozesz kupic : http://jafra.com.pl/search?st_search%5Bsearch%5D=ringi+bmw+e46&st_search%5Band_search%5D=1&st_search%5Bdetail%5D=

Panowie, poradzcie w sprawie ringow. Mam xenony, ale co najbardziej mnie irytuje to zotla zarowka postojowa, ktora swieci sie razem z xenonami gdy wlaczam swiatla mijania. Wykrecac jej nawet nie probuje bo na pewno wyskoczy blad spalonej zarowki, wiec to odpada. Myslalem o kupnie bialej zarowki, ale to chyba tez slabe rozwiazanie. Gdy zamontuje ringi na xenony to jak wtedy bedzie to wygladac? Tzn na postojowkach beda swiecic sie same ringi, a gdy wlacze mijania to wtedy ringi z xenonem? Dobry bedzie efekt? Nie za bialo? Dodam, ze wolalbym jezdzic rowniez na xenonach, a nie na samych ringach.

ja tylko proponuje podpiac zasilanie tych ringow do podswietlenia wnetrza, tutaj macie efekt http://www.youtube.com/watch?v=8E8CzkwAyK0 ,akurat ja mam problem ze jeden sie zapala szybciej ale to pewnie wina przekaznika,niewiem czy te wasze zestawy maja przekaznik czy jakis modul,ale ja mam przekaznik i on jest podlaczony wlasnie osobno do podswietlenia schowka.to sa ledy jakby ktos pisal,i tez przygasaja okolo 30 procent jak sie mijania wlancza
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza