Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Mam taki problem. Zajechałem na stację, zatankowałem, poszedłem płacić, wracam i jest tak że rozrusznik kręci obroty podbija lekko no ale silnik nie pali. Na drugim kluczyku to samo. Pompa paliwa podaje paliwo jak z węża strażackiego. Raz podczas próby pojawił się komunikat, że kluczyk jest uszkodzony i że to jego wina. Ale to tylko raz miałem taki komunikat na ekranie nawigacji. Ale tak jak pisałem po zmienię kluczyka to samo. Może jest to problem immobilisera? Albo vanos się zaciął? Błędy jakie pokazało można zobaczyć tu:

https://zapodaj.net/8ce2186c488cd.jpg.html

Opublikowano
W takim razie będę szukał kogoś kto mi to zrobi. Możesz powiedzieć czy to usterka jakiejś części? Coś trzeba oprócz tego o czym mówisz zrobić/wymienić, aby się to nie powtórzyło? Od czego coś takiego się stało i jak się przed tym zabezpieczyć?
Opublikowano
Jest to związane z CAS czyli immo. Nie ma reguły w którym momencie wystąpi owy błąd. Moze masz słaby aku. Tak czy siak można pokusić się o aktualizacje softu w CAS.
Opublikowano (edytowane)
Akumulator nowy, ma z 3 miesiące. Także raczej nie. Ale na wszelki wypadek naładuje go. I tak jak mówisz zrobię aktualizację softu w CAS. Edytowane przez Paniczos
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Po co?

Bo to oszustwo, które nie pomoże, za które ktoś weźmie pieniądze , a wynika nie będzie !

Powiem więcej .Co wspólnego ma programowanie naprzyklad do nieprawidłowej checksummy ISN albo do nieprawidłowych dannych pilota , ktore z tego lub innego powodu popsuli we wsadu eeprom ?

W Polsce programowaniem sterowników zajmują się ci, którzy nic innego nie potrafią robić , oto i cała prawda. U takich jedna odpowiedź na wszystkie problemy - "zacząć od programowania", a jak nie pomoze, to spierda..j pan do magikow, bo ja tu rozkladam ręce )))) i tyle

Edytowane przez temsky740
Opublikowano
Temsky spokojniej bo nerwicy dostaniesz. Też już nie raz poprawiałem po magikach. No ale co zrobisz jak polak kupi bmw a później żydzi na naprawy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
A gdzie masz warsztat?

PW

Co wspólnego ma programowanie naprzyklad do nieprawidłowej checksummy ISN albo do nieprawidłowych dannych pilota , ktore z tego lub innego powodu popsuli we wsadu eeprom ?

Część odpowiedzi na Twoje pytanie!

A Może i zwykła synchronizacja pomoże, nie wiem. Niewiadomo co jet przyczyną ews manipulation

Edytowane przez temsky740
Opublikowano
Kolego płacę ile mechanik mi powie. Z tym, że nie mogę znaleźć odpowiedniego który postawiłby diagnozę. Jeżeli trzeba to powiedz ile Tobie jestem winny, bo nie lubię być dłużny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego płacę ile mechanik mi powie. Z tym, że nie mogę znaleźć odpowiedniego który postawiłby diagnozę. Jeżeli trzeba to powiedz ile Tobie jestem winny, bo nie lubię być dłużny.

Mi nic ))) Ja nic escze nie zrobilem ))

Opublikowano
Elektromechanik podłączył się do samochodu i chyba zrobił to o czym pisał alb3rt i już moje BMW chodzi jak pszczółka