Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziś odłączyłem i podłączyłem spowrotem moduł komfortu w swoim BMW e46 320d Touring z 2002. Od tego momentu centralny zamek nie działa. Nie mogę zamknąć auta, ani z kluczyka ani z przycisku na konsoli. Przekrecajac kluczyk w drzwiach zamykają się jedynie drzwi od kierowcy. Dodam że z pilota mogę otworzyć jedynie szybę w bagażniku. Od pewnego czasu miałem problem z prawą szyba nie chciała się zaasuwać. Wczoraj zepsuł mi się mechanizm lewej szyby i przy dzisiejszym demontażu postanowiłem sprawdzić jaki mam moduł komfortu aby kupić inny. Próbowałem kodować klucz ale zero reakcji.

Opublikowano
Dodam że domykane szyb z pilota działa połączyłem silnik z lewej strony i domykani z pilota czy też z klucza w drzwiach działa poprawnie. Zostaje tylko problem z centralnym zamkiem.
Opublikowano
Znalazłem spalony bezpiecznik nr 60. Po wymianie i próbie zamknięcia auta spowrotem ulega uszkodzeniu. Problem pojawił się po wymontowaniu i wymontowaniu ponownym modułu komfortu, jednocześnie wymontowany został mechanizm podnoszenia szybę lewych przednich drzwiach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No skoro pali bezpiecznik, to coś jest zwarte lub za bardzo obciąża i przez bezpiecznik płynie za duży prąd. Pewnie coś spitoliłeś. Nie zwarłeś jakiś pinów? Bezpiecznik pali ci się od razu czy dopiero przy próbie użycia jakiejś funkcji?
Opublikowano
Bezpiecznik pali przy próbie zamknięcia auta. Tak jak pisałem domykane szyb działa. Bez zarzutów, oraz bagażnik zamykany jest bez zarzutu. Żadnych pinów nie zawarłem. Jedynie odpiolem kostki od modułu, wyjąłem go zrobiłem zdjęcie numerów i włożyłem spowrotem. Zaś w jeżeli chodzi o drzwi wymontowalem tylko podnośnik, jedyne co mi przychodzi do głowy jakieś przetartw przewody w drzwiach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie, sprawdź wiązkę w peszlu między drzwiami a budą.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Odnośnie elektrycznych szyb, czy w drzwiach są jakieś krańcówki, czujniki położenia szyby, miałem problem z prawą szybą odsuwała się ale zasunąć już nie było możliwości, zamówiłem nowy moduł komfortu jeżeli to nie pomoże dopatrywałbym się przyczyny w drzwiach, jak po oględzinach nie znalazłem tam żadnych czujników, jedynie przewody wchodzące w uszczelkę.