Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem: fotel pasażera trzeszczy jezeli nie jest obciążony, znany problem F10, wynika z tego, że oparcie jest zwyczjanie za szerokie

Rozwiązanie tymczasowe: napompować boczki fotela, napompowane boczki fotela stają się węższe i problem hałasu znika, dlaczego tymczasowe, po otwarciu drzwi pasażera boczki się rozpompowują

Pytanie: jak wyłączyć rozpompowanie boczków przy otwraciu drzwi, musi sie to dac zrobić za pomocą e-sys

Opublikowano
Zawsze w 5 mialem komforty i nigdy nie byly za szerokie :)
Opublikowano
Witam.U mnie od nowosci(teraz mam przejechane 7000km. jak nikt nie siedzi na fotelu pasazera to na nierownosciach przejezdzanych z predkosciami miejskimi rezonuje oparcie fotela komfortowego.Wkurza mnie to niesamowice.Auto za ponad 220 tys.zl. a caly czas wpada w rezonans.Fotel luzow nie ma bo jak reka go ruszam to stoi w miejscu.Dodam,ze w zastepczym 518d gdzie byly zwykle szmaciane fotele bylo cicho,nic nie rezonowalo.Teraz gdybym wiedzial ze to tak zrobione i tak ma byc to bym w zyciu za te fotele tyle nie doplacil(na tych szmacianych tez mi sie jezdzilo komfortowo,a nawet bardziej niz komfortowo bo Cicho i tez byly mieciutkie).Dodam,ze w 2002 roku kupilem nowego Passata z welurowymi fotelami i tam tez mialem ten sam problem(tyle,ze to inna klasa i inne pieniadze).Jak widac mam takie szczescie do wygodnych foteli,bo w Audi A5 mam zwylke szmaciane i tam nic nie rezonuje ani nie postukuje.Pozdrawiam.
Opublikowano
Musi byc uszkodzony. U mnie nigdy nic nie rezonowalo.
Opublikowano
Zawsze w 5 mialem komforty i nigdy nie byly za szerokie :)

"Za szerokie" oznacza to, że rozpompowany fotel pasażera opiera sie o tunel środkowy i nieobciązony, hałasuje oparcie fotela o ten wspomniany tunel. Dotyczy to tylko foteli w skórze, szmata nie bedzie hałasować ocierając się o tunel.

Proszę o dopowiedzi merytoryczne w stosunku do zadanego pytania. Czy ktoś zna kodowania do foteli?

Opublikowano
Zawsze skora i komforty to moja 3 „ piątka” a i spoto znajomych jezdzi na komfortach i nigdy nie spotkalem sie z takim problemem. Moze cos jest uszkodzone w tym fotelu.
Opublikowano

Skrzypi rozchylony boczek fotela dotykając o plastik podłokietnika w tunelu środkowym. W zimie włożyłem tam czapkę i przestało. Nie skrzypi konstrukcja oparcia tylko skóra ociera o plastik podłokietnika. Podpompowanie i zsunięcie się do siebie boczków powoduje, że fotel nie styka się już z tunelem i skrzypienie ustaje.

Teraz, w cieplejsze dni, jakby mniej słyszalne. Jak ktoś siedzi na fotelu pasażera to skrzypienie nie występuje.