Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie.

Mam problem BMW E39 M52B20tu. Od jakiegoś czasu ze silnika wydobywa się odgłos jakiegoś tarcia, obcierania itd. Dodam że na zimnym silniku problem nie występuje. Dźwięk zaczyna wydobywać się w granicach 70-80 stopni w zasadzie no na rozgrzanym na zimnym silnik chodzi idealnie. I tu pojawia się moje pytanie. Czy ktoś spotkał się z takim problemem bądź posiadał taki problem?? Dodam jeszcze że paski zostały ściągnięte więc można wykluczyć rolki pompę wody itd. Słyszałem już różne opinie ale najczęstszą opinia był ślizg łańcucha. A wy jak myślicie koledzy ?? Pod postem link do filmu. Ps. Nie sugerować się koledzy klekotaniem lekkim to nie panewka to wtryski LPG :lol:

Opublikowano
Kolego nie doczytałeś postu. Paski oba od osprzetu i od klimy zostały ściagnięte. Dodam że dzieje sie to tylko na wolnych obrotach po nagrzaniu. Na wyzszych juz nie słychac tarcia i nie zwieksza on czestotliwości tarcia względem obrotów silnika
Opublikowano
Jeżeli masz na myśli te chrobotanie słyszane od 30 sek to podpowiem,że to będzie dźwięk ze skrzyni. Możesz jeszcze spróbować dla porównania z wciśniętym sprzęgłem
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.