Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Od dłuższego czasu szukam foteli sportowych do E90, koniecznie materiał i koniecznie Savana Beige. Jako, że skory jest pełno to materiału nie mogę znaleźć ani jednego od około 3 lat. Nic się nie pojawia dla tego pomysł znalezienia w F30.

Wiem wie, nic nie będzie pasować ale wszystko da się zrobić.

Zastanawiam się nad wsadzeniem foteli z F30 już nich będzie ta skóra. Manualne bez żadnych bajerow. Zastanawiają mnie dwie rzeczy jak z nimi na szerokość czy są szersze a może takie same jak E90 i jak z szynami mocującymi. Podejrzewam, że szyny nie będą pasować ale jeżeli chociaż są tak samo na szerokość to szyny to najmniejszy problem.

Wydaje mi się, że pomysł jest dość prosty do zrealizowania i wysoce prawdopodobny.

Ma ktoś z was może jakieś informacje na temat tych foteli lub podobnej przekładki jak ktoś robił?

Opublikowano
Myśle, że poduszki to akurat najmniejszy problem. Wczoraj trochę próbowałem rozeznać temat i tutaj na forum ktoś wspominał, że jest to realne ale czy ktoś to zrobił to jeszcze nie znalazłem.
Opublikowano
Z całym szacunkiem ale kupy się to nie trzyma. Od trzech lat szukasz tapicerki do E90, która koniecznie nie jest skórą, aby w końcu zdecydować się na skórę ale nie do E90 tylko do F30. Sądząc po zaawansowaniu twojego pomysłu, nie przestudiowałeś diagramów elektrycznych i chyba raczej sam nie będziesz chciał tego montować, tak więc będziesz za taką przeróbkę musiał komuś zapłacić i to podejrzewam że solidnie. Poszukaj lepiej normalnych sportów do E90 i nie kombinuj:) Ja nie szukałem trzech lat, tylko trzy miesiące i kupiłem beżowe sporty w stanie idealnym.
Opublikowano
Jakiej instalacji elektrycznej? Jednej jak i drugie fotele to same wydmuszki z gąbkami i matą. Przełożenie poduszek to banał. Nie wiesz co mówisz i zakładasz, że ktoś będzie mi to robił... gdybys poczytał i prześledził nie jeden temat to byś się dowiedział, że ludzie kładą od F80 do E90 fotele nawet z podświetlanym logo także to co napisałeś nic nie wnosi do tematu tylko twoje widzi mi się i nie wiem a się wypowiem na temat świata.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Kolega mg ma 100% racji. A skoro to takie proste i tak namiętnie ludzie przekładają to może tych ludzi zapytaj.
Opublikowano
Wcześniej pytałeś o rozstaw szyn tak jakbyś chciał przekładać całe fotele, a teraz piszesz o przekładaniu samej tapicerki. Jak ubogich sportów byś nie kupił to będą miały co najmniej napinacze, pompowanie boczków, matę zajętości pasażera i pewnie aktywne zagłówki i wypadałoby to jakoś podłączyć, co więcej jeżeli chcesz to zrobić sam, to wypadałoby jednak postudiować trochę diagramy elektryczne pzdr.
Opublikowano

Po pierwsze. Mata pasażera według Ciebie to jakiś moduł? Nawet nie wiesz na jakiej zasadzie to działa i nie wiesz jaki sygnał wysyła więc nie mów bzdur bo mówisz o podstawach które nie stanowią problemu. Szerloku w Pre LCI nie było aktywnych zagłówków z początku produkcji. Wymyślasz to coraz to nowsze rzeczy żeby bardziej się nie pogrążyć w idiotycznej dyskusji nic nie wnosząc do tematu. GDZIE napisałem, że chce przełożyć samą tapicerke?! Nie pisz już więcej bo siejesz zamęt i nie wiesz o czym mówisz.

PS jestem elektronikiem z wykształcenia więc układy elektryczne to dla mnie codzienność jak i doposażenie F07 od zera samemu w Carbon Ceramic więc znam się na rzeczy.

• Moderatorzy
Opublikowano
Narazie dostałeś ostrzeżenie, dalsze pyskówki zaskutkują urlopem od forum.
Opublikowano

Dokładnie czegoś takiego potrzebowałem dzięki wielkie bo to właśnie mi wyjaśniło i udowodniło, że taki retrofit jest banalnie prosty i da się to zrobić w jedno popołudnie. Teraz spróbuje znaleźć jakieś sensowne fotele w dobrej cenie a jak coś się uda to zrobię jakiś DIY. mg123 jednak musisz się dużo jeszcze nauczyć o serii E i schematach :)

Aaa jedyne co to zostało mi się upewnić co do szerokości fotela w Serii F ale przy odwrotnym retroficie jak wkleić Jack chyba nie było większych problemów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak dla mnie to bardzo ciekawy temat i trzymam kciuki aby sie udalo. Mam u siebie w garazu serie e90 lci oraz f31 i postaram sie jutro zalozyc fotel z f do e.
Opublikowano

Namierzyłaś jedne skórzane sporty z f30 za 1000zl bezowe w idealnym stanie. Na spokojnie przemyśle temat przez weekend i może się skuszę.

PS nie zdziwię się jakby dało radę wpasować tylna kanapę i boczki jeszcze :norty:

Kkx5 w sumie jak masz blisko F3q byłbyś może w stanie sprawdzić czy tylne dolne siedzisko pasuje? Jest ono na zatrzask i wystarczy lekko pociągnąć do góry i całe wyjdzie bez kręcenia.