Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich sympatyków marki bmw

Jestem zmuszony prosić was o pomoc gdyż sam nie daje sobie rady

W mojej e46 coupe z 2001r od jakiegoś czasu brakuje mocy samochód słabo sie zbiera oddawanie gazu jest mało płynne delikatnie strzela w wydech.

Gdy odpalę samochód po nocy przez zanim temperatura przekroczy niebieskie pole można odczuć delikatna poprawę w pracy silnika oraz płynność w oddawaniu gazu dalej gdy temperatura rośnie silnik robi sie ospały po puszczeniu nogi z gazu strzela w wydechu ciężko jest puścić płynnie sprzęgło aby samochód nie szarpał przy zamianie biegu pierwsze co mi przyszło na myśl to wymiana płynów świec oraz filtrów co okazało się nietrafne następnie przystąpiłem do podłączenia samochodu pod inpe aby sprawdzić błędy oraz parametry pracy silnika efekty możecie znaleźć tutaj https://www.fotosik.pl/u/Mathew13212/album/2499319 z tego co udało mi sie rozszyfrować to korekcja na cyl 3 jest dużo większa niż na innych wiec postanowiłem wymienić wtryskiwacz oraz cewkę co nie pomogło inpa pokazała błąd 120 który po usunięciu nie wrócił bardzo proszę was o nakierowanie mnie gdzie mam szukać usterki gdyż jazda bmw 3.0 które nie ma mocy jest strasznie irytujące dodam że silnik 2 lata temu był remontowany zostały wymienione panewki pierścienie i uszczelniacze zaworowe brak wycieków z silnika oraz brak zużycia oleju silnikowego 10w40 valvoline

Pozdrawiam Mateusz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najpierw poza tematem dlaczego po remoncie silnik jest zalewany 10w40?

Zacznij używać magicznego klawisza, który robi zrzuty ekranu, bo tu prawie nic nie widać. Masz jakieś kosmiczne wartości korekt paliwowych, skasuj adaptacje, sondy też są podejrzane. Rozgrzej auto i nagraj film z tymi dwiema zakładkami.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Witam silnik zalany jest takim olejem gdyż sprzedawca w sklepie mi doradzil iz będzie najodpowie

dniejszy dodatkowo chcialem dodac iż sondy lamdy są wylaczone ze sterownika oraz kasowalem adaptacje kilkukrotnie mam również możliwość podlaczenia bmw do programu ista+ jeśli to coś pomoże

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy żebyś zrobił to co napisałem a sprzedawcy oddaj ten olej :duh: brak słów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.