Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:search: :search: :search: :search: :search: :search:

Witajcie

E39 3.0d 2001r. Na początku nie mogę otworzyć auta z kluczyka, centralny nie działa, otwieram zamkiem i widzę że w środku miga przycisk od awaryjnych i dioda P od skrzyni biegów(automat). Przekręcam kluczyk i migające diody gasną, zapala się jedynie kontrolka poduszki i cisza nic nie działa, nie kręci, jak by akumulator ktoś z niego wyjął. Macie jakiś pomysł?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oba problemy pojawiły się naraz? Masz możliwość sprawdzenia błędów?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wszystkie problemy pojawiły się razem. Autem jeździłem tego dnia bez problemów, po 8h postoju takie jaja. W międzyczasie jak stał padało dość mocno ale wątpie żeby to miało jakiś wpływ. Nie wiem czy odczyra mi błędy jak tak umarło. Na liczniku zapala się jedynie kontrolka od poduszki airbag po przekręceniu kluczyka.
Opublikowano
Dobra już coś wiem, akumulator padł totalnie w 8 h. Dzisiaj rano sprawdziłem napięcie 4,40v. Wygląda jakby uległ uszkodzeniu bo raczej nie ma opcji rozładowania do takiego poziomu.
Opublikowano
Akume mam już w aucie nową ale nie wiem jak sprawdzić pobór. Zwykły miernik za 30 zł pokarze? I jeszcze jedno po jakim czasie sprawdzić ile pobiera? Jak zostawiam auto na pozycji P po jakimś czasie dioda gaśnie, czy to wtedy przechodzi w stan spoczunku?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.