Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Od kilka dni ucieka mi powoli płyn chłodzący.

W końcu dzisiaj udało mi się zlokalizować nieszczelność na plastikowym wężu powrotnym (tak jakby na złączeniu dwóch połówek rurki). Takie ustrojstwo chyba oplatające pół silnika :( wg realoem ma numerek 11537802629

Muszę jutro kupić jakiś na wymianę i tutaj pytanie mam do Was w razie, gdyby był wybór producentów: jakiej firmy kupić?

Jaka jest szansa że ten wąż mi "strzeli" podczas jazdy? Jakoś nie bardzo mi teraz pasuje być bez środka lokomocji...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie sądzę abyś znalazł to w zamienniku, jak nie chcesz wydać 200,- to szukaj używki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Faktycznie wygląda na to, że zamienników brak.

Zamówiłem już oryginał, bo się boję, że używka będzie rozszczelniona lub się szybko rozszczelni.. za oryginał 260zł :( jak patrzyłem, dostałbym ciut taniej w necie, ale potrzebuję na dzisiaj.

Opublikowano

No i wielka kicha. Kupiłem oryginalny przewód i po podłączeniu okazuje się, że z prawie każdego złącza cieknie. Najbardziej z połączenia do termostatu.

Na oko wygląda to tak, jakby nowa część miała minimalnie mniejsze średnice zewnętrzne.

Czy mogłem coś źle zrobić, czy może trafił mi się kiepsko wykonany przewód?

Niestety nie mogę na razie wrócić do starego, bo przypadkiem go uszkodziłem wyciągając :(

Opublikowano

W sumie dziwne bo te złączki są raczej dość skuteczne i jak się to wsunie to potem nawet dość ciężko to wychodzi - pamiętam jak mi całe auto chodziło na boki bo nie mogłem wyjąć takiej złączki od króćca pod kolektorem ssącym bo się tak cholerstwo zassało. Tam powinny być zdaje się jakieś oringi/kołnierze gumowe w środku rurki, w którę te złączki wchodzą- może one się zużyły? No chyba, że faktycznie trafiłeś jakiś egzemplarz. z drugiej strony może tez nei ma co się sugerować średnicą nowego bo przy wężach gumowych jest podobnie - jak wymieniałem ten gumowy górny przy zbiorniczku wyrównawczym to się zastanawiałem, czy sprzedali mi właściwy bo miał średnicę prawie o połowę węższą niż ten użytkowany, który napęczniał przez te wszystkie lata. Niby to plastik ale kto wie czy przez lata przepływania przez niego gorącego płynu plastik tez odrobinę się nie odkształca.

Pzdr.