Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na klimie tak samo kręci. Weselem w menu i temperatura non stop 88-93 jazda po mieście a wiatrak jak samolot sie kręci. Termostat jak by był otwarty to temperatura by podskoczyła. Moze jakiś czujnik tylko ktory
Opublikowano
Termostat jak by był otwarty to temperatura by podskoczyła. Moze jakiś czujnik tylko ktory

raczej jakby byl zamkniety. jakies bledy wywala na kompie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie podlanczalem. Ale co ciekawe teraz zauważyłem ze czasami sie włączy i jak sam zgadze auto i ponownie odpalę nie kręci sie ale i tez przestał działać stop/star.

Natomiast dzisjaj temperatura na zewnątrz 23 c i wszystko chodzi super. Stop/start po przejechaniu 0.5 km działa wiatrak cisza czy to jazda na autostradzie czy w mieście. Nie rozumiem o co chodzi. Czy komputer tak tym wszystkim steruje i ma tak byc?

Opublikowano

Proponuje podłączyć kompa.

Miałem co prawda w mercedesie historię, że skorodowały połączenia sterownika wentylatora.

Efektem był tryb awaryjny wentylatora i non stop działał po przekręceniu stacyjki.

Oczywiście na Ecu silnika był błąd wentylatora.

Opublikowano
Nie mam nikogo z kompem. Nie rozumiem tego. Znowu to samo. Ale teraz kiedy na postoju zgadze auto i ponownie zapale to przestaje sie kręcić na jakiś czas. Sprawdzałem węże góra gorąca dół lekko letni.
Opublikowano

Spróbuj jakąś apką odczytać temperaturę oleju jak masz OBD albo k-line.

U mnie też wentylator chłodnicy chodzi non-stop i podejrzewam, że przyczyną może być uszkodzony czujnik oleju, który u mnie zwraca zawsze 114,83 stopnia.

Opublikowano
Co ciekawe przed chwila włączyłem ukryte menu i rozgrzałam auto do 105 stopni i załączył sie wentylator po czym tem spadła fo 85 ale wentylator dalej sie kręcił na maxa. Teraz sam juz nie wiem gdzie szukać. Co odpowiada za włączenie i wyłączenie wentylatora.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich. Wiec chyba rozwiązany broniłem. Podłączyłem pod komputer i był błąd termostatu. Dzisiaj kupiłem nowy i teraz temperatura jest max 90. Przy 95 włączył sie wentylator na max po czym zaczął zwabiać i lemperatura spadła do 78-80 i sie wyłączył. Dolny i górny waż są gorące. Wyglada ze to była wina termostatu. :D