Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie!

To mój pierwszy post, ponieważ szukam pomocy..

BMW E46 320D lift

Wszystko było ok aż do pewnego momentu, auto normalnie się otwierało, a przy przytrzymaniu otwierania opuszczało szyby.

Od jakiegoś czasu czasu kliknięcie otwarcia na pilocie jest równoznaczne z opuszczaniem szyb.. można je powstrzymać jeszcze raz przyciskając przycisk otwierania lub zamknięciem auta.

Przeczytałem już wszystkie tematy i nic nie pomogło w moim przypadku.

Jest to przekładka z anglika, nie mam wkładek w drzwiach więc problem cięgien w zamkach raczej odpada.

Dziś wymieniłem moduł komfortu na taki o takich samych numerach, przywróciłem mu ustawienia wgrywając pusty plik fsw_psw, później zrobiłem go pod siebie, przypisałem kluczyk do centralnego i nadal to samo...

Dodam, że otwierając samochód przyciskiem przy lewarku wszystko jest jak należy, szyby nie zjeżdżają.

Po zmianie modułu, siedząc jeszcze w aucie też było ok, otwieranie z pilota otwierało tylko samochód, wystarczy, że wysiadłem, zamknąłem auto z pilota, otworzyłem i znów wszystkie szyby w dół...

Może jakieś podpowiedzi, bo mi już ręce opadają... Czy to może być wina pilota? Mam tylko jeden i chyba specjalnie w przyszłym tygodniu dorobię drugi, ewentualnie kupię też obydwa zamki. Chyba, że ktoś podpowie co mogło się uszkodzić.

Edytowane przez PISKOR_
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spróbuj na innym kluczyku, możliwe, że przycisk nie odbija i stąd problem. Jak masz znajomego, który ma bmw z takim kluczykiem to zakoduj go do swojego auta i będzie jasność, ale raczej nie ma innej możliwości niż problem z pilotem.

Dopisz 320d do tytułu zanim admin zamknie temat.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Da się przypisać pilot z innego auta? Rozmawiałem z gościem, który takie piloty dorabia i mówił, że nie ma opcji, żeby takie rzeczy działy się z winy pilota.

W przyszłym tygodniu wymienię zamki, jak to nie pomoże to dorobię nowy klucz. Mam nadzieję, że uda mi się rozwiązać ten problem.

O postępach będę informował na bieżąco :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście, że się da, mowa oczywiście o otwieraniu i zamykaniu z pilota.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

nie ma szans zeby to byla wina zamkow itd...

To jest czysto elektroniczna usterka skoro obie szyby lecą na dół...

Pytanie... Czy to następuje od razu z otwarciem, czy najpierw cenatralny otwiera zamki a po chwili lecą szyby na dół?

Jeśli druga opcja to na 90% wina kluczyka. Nie masz drugiego żeby spróbować?

Jeśli przy włożeniu do zamka i otwieraniu mechanicznym, szyby nie lecą na dół

tylko dopiero po przytrzymaniu w pozycji otwierania, to obstawiam że coś z kluczykiem nie hula...

Opublikowano

Najpierw otwierał się centralny a po chwili zjeżdżały wszystkie szyby.

Tak jak pisałem nie mam w ogóle wkładek a mimo to coś było uszkodzone w zamku, ponieważ po wymianie zamka kierowcy (w moim przypadku prawa strona) objawy ustąpiły i w końcu mogę odetchnąć. Mimo wszystko dzięki za wskazówki :wink: