Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mam bmw e46 coupe 2.0 M52 i mam taki problem wentylator chłodnicy działa 24/7 ?? bo wyjeciu wtyczki oczywiscie przestaje działac ale cały czas mam napiecie 12v na przewodach do wentylatora czy to auto zapalone czy zgaszone ?? ktos cos wie bo nie moge nawet zostawic auta bo cały czas działa wentyletor ??
Opublikowano
Dodam jeszcze ze wskazówka temperatury sie jakby zaciela na polowie niebieskiego i sie nie rusza ? a nie moze czujnik ? i jak cos to ktory :/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej nie, ale jak już to ten na wejściu do chłodnicy, zobacz czy jest wpięty. Sprawdź temperaturę w teście 7.0 (czujnik w bloku).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jesli chodzi o ten czujnik na dole chlodnicy na węży to tak sprawdzialem jest wpiety co do sprawdzenia temperatury w liczniku to jest lipa bo mi to nie dziala chyba cycek w liczniku nie funkcjonuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Komputer z programem do bmw i sprawdzisz temperaturę z obu czujników.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
No komputera nie mam jak cos dopiero w poniedzialek moge podjechac ale zrobilem maly test ktory znalazlem gdzies na forum a dokladnie taki : do sterownika wentylatora przychodza 3 kable plus , minus, i sterowanie zrobilem tak ze sterowania nie podpinalem podalem tylko plus i minus a wentylator i tak chlodzi na maxa to wniosek chyba taki ze sterownik do wymiany dobrze mysle ??
Opublikowano
Uszkodzony był moduł wentylatora wsadzilem wentylator z tego co widzialem od diesla 2.0 i dziala prawidłowo .