Skocz do zawartości

Problem z odpalaniem, temperatura e46 323 Ci 2.5 + lpg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Panownie prosze o poradę gdzie szukać przyczyny gdyż od jakiegoś czasu w moim BMW pojawiło się coś takiego, że gdy go odpalam na zimnym to trzesie budą tak jak by nie pracował na wszystkie gary i czuć benzyzną, jak tylko minie niebieskie pole na wskaźniku chodzi równiutko idealnie i tak za każdym razem musim przekroczyć granice niebieskiego pola. I jeszcze jedno pytanie podczas jazdy wskazówka temp. jest w pionie gdy wejde w test nr 7 podczas jazdy wskazuje od 98 do 103 stopni czy to normalne czy może czujnik ECU temp. silnika ma coś do tego ? :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakie są błędy?

Masz wisko czy tylko elektryczny wentylator? To za wysoka temperatura, powinno być max 97 (temperatura otwarcia termostatu), więc albo masz problem z wentylatorem lub termostat nie otwiera się. Wentylator elektryczny można sprawdzić na komputerze.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wentylator elektryczny. I właśnie załącza się wentylator bo jak gasze samochód słychać że wentylator chodził i się wyłącza.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może jakiś wadliwy termostat, bo otwiera się za późno, jak pomęczysz go to temperatura spada?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Nie patrzyłem spróbuję włączyć ten test 7 i pojezdzic trochę ostrzej zobaczę jak będzie temp się zachowywała a jak myślisz od czego na Twoje oko może tak telepac buda na zimnym jak pisałem na początku postu?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Test 7.0, 7.1 to temperatura zewnętrzna. Trudno powiedzieć, trzeba zacząć od diagnostyki, np. vanos.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL