Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panie i panowie, jak zwykle problem którego świat nie widział. Drzewa pylą, szyby brudzą, więc zaraz jak wsiadłem do fury chciałem szybkę potraktować płynem. Okazuje się że opcja nie działa. Ale żeby było śmieszniej, nie działa nic tylko przy pociąganiu manetki do siebie, w każdym innym wariancie wycieraczki działają. Z tyłu normalnie wycieraczki działają i popychany jest płyn - wszystko w normie.

Spotkał się ktoś kiedyś z takim bublem?

Opublikowano
Sprawdź przekaźnik w skrzynce bezpieczników po lewej stronie . W e91 masz osobny do wycieraczki przedniej i tylnej. Spróbuj je zamienić.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zamieniłem przekaźniki. Po włożeniu przedniego na miejsce tylnego zadziałała tylna wycieraczka bez spryskiwacza. Nigdzie głupiego przekaźnika nie dostaniesz oprócz serwisu BMW. Do tego kiedyś kosztował 25zł, ale zmienili kolor z niebieskiego na zielony, więc logicznie teraz kosztuje 60zł. Oczywiście nie koniec, bo okazało się że to wcale nie wina przekaźnika.

Tyle samo będzie mnie kosztowała nowa pompka spryskiwaczy, która jest drugim strzałem w ciemno. Tylko teraz czy jeśli byłaby to pompka, to czy wycieraczki nie powinny mimo wszystko przelecieć po szybie?

Opublikowano
Opublikowano

Okazało się że to faktycznie tylko pompka. Mam więc przekaźnik w zapasie.

Nie obyło się bez komplikacji. Coś musiałem urwać, bo zbiornik nie wjechał do końca na swoje miejsce i mam wrażenie, że delikatnie oparł się o nadkole. Do następnego w takim razie.

Dzięki za pomoc!